דפינה – חמין מצרי עם צלעות של פותנה ג’אבר
חמין מצרי כזה עוד לא טעמתם – תבשיל צלעות שנקרא דפינה מתוך "אוכל של בית" התוכנית הנפלאה של פותנה ג'אבר

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
דפינה
1/2 ק”ג צלעות
2 בצלים
שמן זית בתרסיס
1/2 כפית כמון
1/2 כפית בהראט
1/2 כפית הל טחון
מלח פלפל
1 כוס שעועית לבנה מבושלת
1 כוס חומוס מבושל
6 תפוחי אדמה קטנים קלופים
3 שיני שום כתוש
1 שן שום שלמה
1 ליטר מים או עד כיסוי התבשיל
אופן הכנה
אופן הכנה
דפינה
1 קוצצים את הבצלים דק ומטגנים בסיר.
2 מוסיפים את הבשר, מערבבים ומתבלים במחצית מכמות התבלינים.
3 מוסיפים את השעועית, החומוס, תפוחי האדמה, האורז והשום.
4 מכסים במים, מביאים לרתיחה, מתבלים בשארית התבלינים ומבשלים כ – 20 דקות, עד לאידוי הנוזלים.