סופגניות קלאסיות של הנס וגלית ברטלה
בחנוכה, או סתם כשבא להתפנק, קבלו מתכון מושלם לסופגניות קלאסיות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק המקדים:
125 גרם חלב פושר
25 גרם שמרים טריים
100 גרם קמח
לבצק:
400 גרם קמח
80 גרם סוכר
3 ביצים
2 כפות רום
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ- 1/4 לימון
קליפה מגוררת מ- 1/4 תפוז
0.25 כפית מלח
100 גרם חמאה רכה
שמן קנולה לטיגון
להגשה:
ריבת תות לקישוט
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
1 ממיסים את השמרים בחלב
2 מוסיפים 100 גרם קמח ומערבבים
3 מכסים בשכבה דקה של קמח ומניחים בצד לתפיחה של כ- 15 דקות
4 מעבירים את הבצק המקדים למעבד המזון עם להב פלסטיק
5 מוסיפים את הקמח הנותר, סוכר, ביצים, רום וחומרי טעם ומעבדים במשך דקה
6 מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים 4 דקות נוספות
7 יוצרים כדור מהבצק ומניחים מכוסה במגבת להתפחה של שעה
8 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל- 20 יחידות
9 מכדררים לכדורים אחידים ומניחים במרווחים על מגש משומן קלות. מתפיחים עד להכפלת הנפח
10 מחממים שמן ל- 160 מעלות ומטגנים את הכדורים 2 דקות מכל צד
11 מוציאים עם כף טיגון ומניחים על נייר סופג
12 מזריקים עם שקית זילוף ריבת תות שדה ומפזרים אבקת סוכר
13 מגישים חם
