מתכון לארוחה בשרית (נקניקיות וקבב) וארוחה חלבית (זיווה גבינות וזיתים)
לסיר הטיגון הדו-קומתי של נינג'ה SL403, יש אישור צמת לשימוש ע"פ ההלכה לבשרי ולחלבי בהתאם להנחיות השימוש באתר. בזכות הפרדה מלאה בין שתי המגירות, תוכלו להכין מגוון מנות – קומה אחת לארוחות בשריות וקומה אחת לארוחות חלביות.

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דק׳
כשרות
חלבי ובשרי (בהפרדה)
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למגירה הבשרית –
נקניקיות שאתם אוהבים אנחנו בחרנו בנקניקיות הודו עבות
קבב שאתם אוהבים – אנחנו השתמשנו בקבב כבש בלאדי
למגירה החלבית:
חבילה של מלאווח (מעט מופשר)
לתערובת גבינות והזיתים – כף גדושה של גבינת שמנת, פטה ומוצרלה פרסקה, זיתים מלח, פלפל ואורגנו
ביצה למריחה
שומשום/זעתר
אופן הכנה
מטעמי כשרות מכינים כל מגירה בנפרד, אפשר להתחיל באיזו שבא לכם, אנחנו התחלנו במגירה החלבית:
1 מערבבים בקערה את מרכיבי תערובת הגבינות למלית הזיווה. מניחים על משטח עבודה שני מלוואחים כשיש חפיפה קטנה בניהם (ראו דוגמה בסרטון), מניחים מהמלית במרכז המלוואחים ומגלגלים לרצועה. מסדרים בצורת פרסה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום/זעתר. מכניסים לתוך המגירה החלבית, בוחרים במגירה הרלוונטית (אנחנו בחרנו שהמגירה החלבית תהיה המגירה העליונה) מכוונים לתוכנית טיגון באוויר, חום 190 מעלות למשך 10 דק׳, ואופים עד שהזיווה מקבלת גוון זהוב יפה.
2 מוציאים, מצננים מעט, ומגישים חם יחד עם עגבניות מרוסקות מתובלות במעט שמן זית, מלח ופלפל וזיתים.
3 עוברים למגירה הבשרית – מסדרים בחלק התחתון של המגירה התחתונה (זאת שאנחנו בחרנו כמגירה בשרית) את הנקניקיות ועל הרשת העליונה את הקבבים. מדליקים את הנינג׳ה ומכוונים למגירה התחתונה. בוחרים בתוכנית צלייה, חום 200 מעלות למשך 20 דק׳, ומפעילים. כשמוכן מוציאים ומגישים עם מטבלים או כחלק מארוחה.
4 בתאבון!