הקינוח האיטלקי המפורסם עם נגיעות מזרח תיכון – טירמיסו דובאי של שחר "פודיק"
הגרסא של שחר "פודיק" לקינוח האיטלקי טירמיסו עם ניגיעות של המזרח התיכון. קינוח מושלם של טירמיסו דובאי.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לטבלת הבישקוטים:
2 חבילות בישקוטים
2 כוסות קפה
4 כפות ליקר אמארטו
לתערובת הגבינות:
2 גביעים שמנת מתוקה להקצפה
2 חפיסות גבינת מסקרפונה
5 כפות מחית פיסטוק
1 חופן פיסטוקים גרוסים
1 חופן שיערות קדאיף מטוגנות בחמאה
1 כפית מחית וניל או תמצית
1 קמצוץ מלח
1 כוס סוכר (כוס בנפח 180)
לטופינג:
קקאו
פיסטוקים
שיערות קדאיף מטוגנות
אופן הכנה
1 במחבת גדול, ממיסים את החמאה, ומוסיפים את שיערות הקדאיף הקצוצות, מערביבים ללא הפסקה עד שהקדאיף משחים. מניחים בצד לקרור
2 טובלים את הבישקוטי בקפה ומסדרים בתבנית שכבה אחת.
3 במקביל מקציפים את השמת והסוכר, כשהקצפת מתייצבת, מוסיפים את המסקרפונה, וממרח הפיסטוק. וממשיכים להקצים עד להטמעה מוחלטת.
4 מקפלים פנימה את חופן הפיסטוקים ( לשים לב ששומרים חצי מהכמות לטובת הקישוט מלמעלה.) ואת קורט המלח
5 מוזגים לתבנית חצי מהתערובת שמנת- מסקרפונה, מוסיפים חצי מתערובת הקדאיף ומסדרים עוד שכבה של ביסקוטי טבול באספרסו בוזקים את החצי השני של תערובת המסקרפונה
6 ומכניסים להקפאה לשעתיים-שלוש, או לקרור של לילה.
7 על מרכז העוגה, מפזרים מעט קקאו, ובצדדים יוצרים מסגרת של שיערות הקדאיף שנותרו ושל הפיסטוקים הקצוצים שנותרו