קרפלך בשר כמו של סבתא
מתכון לקרפלך בשר שלפעמים המרק הוא רק תירוץ בשבילם! תקראו להן כיסונים, תקראו להן כופתאות, תקראו להן קרעפלעך – העיקר תכינו אותן – ואגב אפשר לגמרי לאכול אותם בלי מרק. אופציה כשרה לפסח בסוף המתכון
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
1 ביצה
1/3 כוס מים
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח
למילוי בשר טחון:
1/4 קילו בשר בקר טחון
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ
1/4 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
מילוי בשר:
1 מחממים מחבת ומטגנים בו בצל קצוץ עד להזהבה
2 מטגנים עד שהבשר מוכן, מסננים נוזלים ומצננים בצד
לבצק קרעפעלך:
1 לשים את כל המצרכים לבצק עד שמקבלים בצק אחיד ונוח לעבודה
2 מרדדים את הבצק ועם קורץ עוגיות או כוס נייצר עיגולים – נמלא כל עיגול בבשר/עוף
3 מקפלים את העיגול לחצי עיגול ומהדקים היטב
4 מניחים את האצבע במרכז חצי העיגול הממולא שנוצר ומלפפים מסביב לאצבע וסוגרים ליצירת הכיסון – מהדקים היטב של יתפרק
5 בשלב הזה ניתן להקפיא את הקרפעלעך או לזרוק למים ל 30 דקות בישול
6 מוציאים מהמים ואוכלים בלי כלום, או עם רוטב או כמובן במרק
לגרסה הכשרה לפסח:
1 מחליפים את הקמח ב1 כוס קמח מצה, חצי כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור