קבב עם חציל קלוי של "אסלי עמוס" במעטפת בצק קריספית של שחר "פודיק"

מתכון של שחר "פודיק" לקבב עם חציל קלוי של "אסלי עמוס" במעטפת בצק קריספית. מנה עיקרית מושלמת לארוחת החג שכל האורחים יעופו עליה!

צילום: ליאור אשכנזי
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
כשעה
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק: (לעיטוף של מחבת ברזל גדולה אחת)
300 גרם קמח לבן
0.5 כפית שמרים
160 גרם מים קרים
1 כף שמן שום קונפי
1 כפית מלח
למילוי:
1 חבילת קבב עם חציל קלוי של "אסלי עמוס"
1 חציל באלדי
2 פלפל שושקה
10 שיני שום קונפי
1 בצל לבן גדול
0.5 כפית מלח
טחינה גולמית
אופן הכנה
1 קולים את החציל והפלפל שושקה על האש, ברגע שהפלפל קלוי וקצת שרוף מוציאים לקערה וסוגרים אותה
2 ברגע שהחציל שרוף ומוכן נותנים לו לשבת בקערה שיתקרר ויגיר נוזלים, מקלפים מוציאים את בשר החציל ממליחים מעט ושמים במסננת שהנוזלים שלו ירדו למטה
3 מקלפים גם את הפלפל שושקה וחותכים לרצועות ומניחים בצד.
4 מכינים שום קונפי או שמשתמשים בשום קונפי מוכן.
5 מכינים את הקרם חציל – מוסיפים לקערה את בשר החציל המסונן + טחינה גולמית 2 שיני שום מעט מלח ומעט שום קונפי ומערבבים עד למרקם של ממרח חלק. סוגרים ומעבירים למקרר.
6 מכינים את הבצק מוסיפים לקערה את הקמח המים השמרים המלח והשמן לשים ומכסים להתפחה.
7 מקרמלים בצל לבן חתוך לקוביות עם מעט מלח עד להזהבה ומוסיפים את הקבבים של אסלי עמוס לצריבה יפה מכל צד ומוציאים.
8 לאחר שהבצק הכפיל את נפחו פותחים אותו יפה אפשר לרדד גם עם מערוך מקומח מעט, מרכיבים את המנה במחבת יציקת ברזל:
9 מניחים מלמטה קרם חציל שרוף שהכנו, את תערובת הבצל והקבבים שצרבנו (ניתן לפרק אותם מעט), רצועות פלפל שושקה שרוף שקילפנו, שיני שום קונפי, זילוף טחינה גולמית, וסוגרים את המחבת עם הבצק שרידדנו
10 משמנים את הבצק בשמן שום קונפי מעט ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות עד להזהבה לכ-20-25 דקות או עד שמזהיב.
11 מוציאים מפזרים מלח גס ומעט רוזמרין להגשה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם