אמפנדס במילוי בשר של נאווה רוזנברג עם שאול בן אדרת
את הבורקס הדרום אמריקאי הטעים של נאווה רוזנברג אתם ממש חייבים להכין, מתוך “כמו של סבתא” עם שאול בן אדרת
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
3 כוסות קמח לבן
1/3 כוס שמן קנולה
1 כף מיונז
0.5 כוס מים פושרים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
חלמון ביצה להברקה
למילוי:
350 גרם בשר טחון ( מומלץ צלעות מס 2)
1 בצל לבן גדול – קצוץ דק
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אורגנו
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית פלפל שחור
מלח
1 כף שמן
1 ביצה קשה קצוצה
20 זיתים ללא גרעינים
0.5 כפית עריסה
אופן הכנה
אופן הכנה
המילוי:
1 שמים כף שמן במחבת גדולה
2 מטגנים את הבצל הלבן עד להשחמה ומערבבים כל הזמן תוך כדי הטיגון.
3 מוסיפים בצל ירוק ואורגנו.
4 מוסיפים פלפל לבן מלח ואת שאר התבלינים.
5 מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים.
6 מביאים לרתיחה עד שאין נוזלים.
7 מניחים בצד לקירור.
הבצק:
1 שמים את כל החומרים בקערה.
2 מערבבים במיקסר או ביד עד לקבלת בצק רך ונעים.
3 מניחים במקרר לחצי שעה.
4 פותחים את הבצק ויוצרים נקניק ארוך.
5 חותכים את הבצק ל- 18 חתיכות.
6 יוצרים מכל חתיכה עיגול, רצוי כמה שיותר דק.
7 מכניסים לכל עיגול את תערובת הבשר וסוגרים את האמפנדס.
8 מניחים נייר אפיה על תבנית אפיה ומניחים את האמפנדס בתבנית.
9 מורחים את האמפנדס בחלמון ביצה ומעט שומשום.
10 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה.
11 מגישים חם.