עוגת גבינה בחושה לממהרים של קרן אגם
שכחתם שהזמנם אורחים? הילדים רוצים משהו מתוק וזריז? יש לכם חשק מטורף לעוגת גבינה כמונו? מתכון מדהים וקליל של קרן אגם
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתבנית 24 עגולה ומתפרקת
5 ביצים גדולות
1.5 כוסות סוכר לבן
500 גר׳ גבינה לבנה 5%
מיכל (250 מ״ל) קרם פטיסייר
1/2 כוס שמן קנולה
גרידת לימון מ 1/2 לימון
2 כוסות קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כוס קורנפלור
לציפוי אבקת סוכר
מידות והמרות משקל באפייה>
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 170 מעלות, משמנים ומרפדים בנייר אפיה
2 בקערה של המיקסר מקציפים ביצים וסוכר, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קרם פטיסייר, גבינה לבנה וגרידת לימון מקציפים מעט ומוסיפים שמן בזילוף איטי תוך כדי הקצפה
3 בקערה נפרדת מערבבים קמח לבן, אבקת אפייה וקורנפלור
4 מעבירים את התערובת היבשה למיקסר עד לקבלת בלילה אחידה
5 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור כ-40-50 דק׳ עד שהעוגה מקבלת צבע שחום יפה וקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו
6 מצננים היטב ומקשטים באבקת סוכר