טארט תאנים של הנס וגלית ברטלה
בין אם אתם האורחים או המארחים: טארט תאנים ומוס רימונים ירשים את כל הסובבים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתחתית ברטון (בסיס העוגה):
4 חלמונים
160 גרם סוכר
160 גרם חמאה רכה
225 גרם קמח
15 גרם אבקת אפיה
קורט מלח
למוס רימונים:
200 מ"ל מיץ רימונים
200 גרם רסק פטל
6 חלמונים
3 ביצים
120 גרם סוכר
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
6 גרם אבקת ג'לטין
35 מ"ל מים קרים
לקישוט:
200 גרם גרגירי רימונים
רימונים
פטל
אופן הכנה
הכנת תחתית ברטון:
1 מערבבים היטב חלמונים וסוכר במיקסר עם מקצף, עד לקבלת קצף בהיר
2 מערבבים קמח ואבקת אפיה ומנפים
3 מערבבים היטב את החמאה במיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים קורט מלח, מוסיפים את החמאה לתערובת החלמונים עם תערובת הקמח. לשים את הבצק בתוך המיקסר עד לחיבור החומרים
4 מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס”מ ומקררים לפחות 30 דקות
5 חותכים את הבצק המקורר עם טבעת אפיה ואופים בחום של 170 מעלות עד לקבלת גוון זהוב (כ – 12-15 דקות)
הכנת מוס רימונים:
1 משרים את הג’לטין עם מים קרים למשך 20 דקות
2 מערבבים ביצים, חלמונים, מיץ רימונים, רסק פטל רכז רימונים וסוכר ומחממים בסיר, על הגז, תוך כדי ערבוב. (בישול קצר)
3 ממיסים את הג’לטין כ- 20 שניות במיקרוגל. מוסיפים אותו לתערובת הביצים ומערבבים. מצננים את התערובת עד לטמפרטורה של 35 מעלות
4 מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה ומערבבים כל הזמן עד לקבלת תערובת חלקה
5 מניחים רינג בקוטר של 20-18 ס”מ על התחתית האפויה ויוצקים את התערובת מעל. מקררים במשך שעתיים
6 להגשה: מקשטים את הטארט עם גרגירי רימונים ותאנים
