פילה בקר עם פטריות של לאון אלקלעי
ליאון אלקלעי מציג מתכון טעים לפילה בקר עם פטריות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
20 גרם פטריות פורצ’יני יבשות
מים חמים לכיסוי הפטריות
4 פרוסות לחם עבות ללא הקרום
100 גרם חמאה
45 מ”ל שמן זית
30 גרם בצל קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
1 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות אקראית
75 מ”ל יין לבן יבש
1 כף רכז עגבניות
4 נתחים של סטייק פילה (150 גרם כל נתח)
1 חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
1 משרים את הפטריות היבשות במשך כ- 20 דקות במים חמים
2 במחבת בעלת תחתית עבה מניחים 3 כפות חמאה ואת שמן הזית
3 מוסיפים את הבצל וממתיקים
4 מוסיפים את השום והפטריות ובוחשים. מוסיפים את היין ומבשלים עד לצמצום הנוזלים
5 מוסיפים את הפורצ׳יני ונוזל השריה שלהן
6 מוסיפים את רכז העגבניות ומנמיכים את הלהבה
7 בינתיים, מחממים מחבת ברזל
8 מורחים את הסטייקים בחמאה וצולים אותם על המחבת עד לדרגת העשייה הרצויה
9 בזמן שהסטייקים במחבת, מחממים את הרוטב, מוסיפים קוביות חמאה קרה תוך סיבוב המחבת עד להמסת החמאה. מתבלים במלח ופלפל
אופן ההגשה:
1 קורצים עיגולים מהחלה, מברישים בחמאה וצולים קלות את הפרוסות.
