פאייה ספרדית חלומית פיקנטית עם פילה לברק וירקות של עינב חקון
מתכון קל להכנה של עינב חקון למאכל הספרדי הפופולרי – פאייה. תבשיל פיקנטי עשיר בריחות וטעמים עם פילה לברק ומלא ירקות.

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
חצי שעה
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
250 גרם פילה לברק ללא עור חתוך לרצועות
בצל לבן גדול קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות דק
4 עגבניות מקולפות וקצוצות דק
פלפל גמבה כתום חתוך לקוביות
פלפל גמבה אדום חתוך לקוביות
2 כוסות אורז עגול/ארבוריו
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 פלפל צ׳ילי חריף שלמים
חצי לימון
תיבול: רבע כוס שמן זית, כף מלח, כפית פלפל שחור גרוס, כף פפריקה אדומה.
5 חוטי זעפרן מושרים בחצי מים
3.5 כוסות ציר עוף/ציר ירקות/מים
אופן הכנה
1 במחבת רחבה/מחבת פאייה מחממים מחבת פאייה עם שמן זית
2 מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד השחמה
3 מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים יחד דקה
4 מוסיפים את התבלינים
5 ומוסיפים למחבת את הירקות בהדרגה ומטגנים כ-5 דקות .מוסיפים את התבלינים ומטגנים יחד לפתיחת הטעמים.
6 וסיפים את העגבניות ומבשלים יחד 3 דקות. מוסיפים את האורז, ואת נוזל הזעפרן ומערבבים היטב.
7 מוסיפים את ציר העוף או המים ומבשלים באש בינונית 12 דקות תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים מצטמצמים.
8 מוסיפים את רצועות הדג מסביב ובאמצע פלפל צ׳ילי שלם. מבשלים 3-4 דקות נוספות עד שהדג משנה צבעו.
9 מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם לימון.
10 לגירסה צמחונית-אפשר לוותר על הדג/ להוסיף טופו, או כל ירק אחר שאוהבים.