ראש לוקוס עם תפוחי אדמה של אידי ישראלוביץ: שתהיו לראש ולא לזנב
אידי ישראלוביץ' מציג מתכון לראש לוקוס שכדאי להתחיל איתו את השנה החדשה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק”ג ראש לוקוס חצוי לשניים
2 תפוחי אדמה
1 שורש סלרי
1 בצל סגול
1 בצל לבן
מעט פטרוזיליה
2 ענפי סלרי
6 לבבות ארטישוק
צרור כוסברה
8 שיני שום
100 גרם דג מעושן
2 פלפלים חריפים אדומים יבשים
1 כוס אפונה ירוקה
1 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
1 כוס יין לבן יבש
1 ליטר ציר ירקות/דגים
10 שערות זעפרן שהושרו במים חמים
0.5 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף פרנו
מלח
פלפל
אופן הכנה
1 במחבת גדולה או בסיר נמוך ורחב מחממים את שמן הזית.
2 מוסיפים את ראש הלוקוס ומטגנים.
3 מוסיפים את הבצל, השום, תפוחי אדמה ומנערים את הסיר.
4 מוסיפים את לבבות הארטישוק, שורש הסלרי והפלפל החריף, מנערים, ממליחים ומפלפלים.
5 מפזרים כפית כורכום ומוסיפים את הגזר.
6 מכסים את ראש הלוקוס בציר דגים/ירקות, מוסיפים פפריקה מתוקה ואת שערות הזעפרן שהושרו במים חמים.
7 מביאים לרתיחה ומכניסים את הדג המעושן וענפי הסלרי.
8 מביאים לרתיחה ומכניסים את הדג המעושן וענפי הסלרי.
9 מוסיפים את האפונה וכף פרנו ומבשלים כרבע שעה.
