שיפודי קבב דג ושום ירוק של עומר מילר
שדרוג ליום העצמאות – שיפודי קבב דג עם שום ירוק על גבי חציל שרוף משולב עם ציזיקי וסלסת עגבניות מתקתקה וחריפה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקבב:
1 ק״ג פילה בורי טחון
1 פטרוזיליה
1 נענע
1 שומר
1 פלפל חריף ירוק
1 שמן זית
1 פלפל שחור
1 מלח
1 גבעולים של שום ירוק (כמספר הקבבים שרוצים להכין)
1 חציל
לסלסת עגבניות:
2 עגבניות צלויות על אש גלויה / מנגל
1 פלפל ירוק חריף
1 גבעולי שום ירוק
1 חצי כוס שמן זית
לציזיקי:
1 גביע יוגורט כבשים / עיזים
1 מלח
1 ניענע
1 פטרוזיליה
1 כוסברה
1 שיני שום
1 זרעי כמון
1 כף דבש
1 כפות חומץ
1 מיץ מלימון שלם
אופן הכנה
אופן הכנה
מכינים את הקבב:
1 מערבבים את הדג הטחון עם עשבי תיבול קצוצים היטב – פטרוזיליה, נענע ושומר
2 מוסיפים פלפל חריף ירוק קצוץ. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור
3 מערבבים היטב עם הידיים, ומלפפים כל קבב מסביב לגבעול של שום ירוק
4 צורבים על המנגל את הקבבים המלופפים. במקביל חורכים על המנגל או אש גלויה חציל
מכינים את סלסלת העגבניות:
1 צולים את העגבניות ומכניסים אותן לבלנדר מוט עם הקליפה
2 מוסיפים פלפל ירוק חריף ומעט גבעולי שום ירוק וחצי כוס שמן זית
3 טוחנים היטב למרקם חלק
מכינים את הצזיקי:
1 קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים ליוגורט
2 מתבלים במלח, זרעי כמון, שיני שום קצוצות, דבש, חומץ ומיץ לימון טרי
מרכיבים את המנה:
1 מוציאים את בשר החציל מהקליפה ומועכים עם מזלג במרכז הצלחת
2 מזלפים מעליו את הצזיקי ומניחים את שיפודי הדג
3 מתבלים בעוד ציזיקי וסלסת עגבניות מעל הכל
