עוגת פלאן עם נקטרינות של מרתה סטיוארט
מחפשים עוגה פירותית וקלילה להרשים את האורחים? הגעתם למקום הנכון
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
נקטרינות בשלות
1 כוס חלב 3%
1 כוס שמנת מתוקה 38%
4 ביצים שלמות בגודל L
2 חלמונים
1 מקל וניל, חוצים לאורך ומגרדים את הגרגרים החוצה (בעזרת סכין או ידית של כפית). שומרים בצד
0.25 כוס סוכר לבן
2 כפות קמח לבן
1 כף חמאה לא מלוחה
1 קורט מלח
1 אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 190 מעלות. מניחים במרכז התנור תבנית אפייה עגולה (צלחת פאי/פשטידה) בגודל 25-26 ס”מ ובגובה של 2-5 ס”מ
2 מביאים לרתיחה מים בסיר קטן. בעזרת סכין חדה חורצים איקס עדין מאוד בתחתית הנקטרינות
3 מוסיפים לסיר המים הרותחים ל30-40 שניות ומוציאים. כאשר הנקטרינות צוננות ונוחות למגע, מקלפים את הקליפה בעזרת סכין חדה או ביד ומסירים את הגרעין. חותכים לפרוסות בגודל של כחצי ס”מ
4 מערבלים כ-2 דקות בבלנדר את החלב, השמנת המתוקה, הביצים, החלמונים, גרגרי הוניל, הסוכר, הקמח והמלח עד לקבלת מרקם חלק. מסננים את התערובת לתוך כוס מדידה
5 בזהירות רבה, מוציאים את צלחת האפייה מהתנור ומברישים חמאה במהירות. (זהירות- החמאה עלולה לבעבע). מוזגים חלק מן התערובת רק עד כדי כיסוי התחתית של התבנית. אופים כ-5 דקות עד שהבצק מזהיב ומשחים. מוציאים מהתנור
6 מוזגים את שאר התערובת ומסדרים את הנקטרינות אחת ליד השנייה בסגנון חופשי. משתדלים לכסות כמה שיותר שטח. מחזירים לתנור ואופים עד שהבצק משחים ומתנפח קלות, 35-40 דקות. נותנים לעוגה להתקרר. מפזרים אבקת סוכר מעל מסננת, פורסים ומגישים