פרחי פילו ממולאים בתפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של נדיה אליס

מתכון קל להכנה לפרחי פילו ממולאים. מנה טבעונית, קריספית, טעימה שלא תוכלו להפסיק לנשנש מול הטלויזיה!

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
כשעה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בצק פילו מעדנות
2 צנצנות רוטב בולונז נדיה'ס
2 קופסאות אפונה יכין
2 שיני שום
טימין
רוזמרין
זעתר
מרווה
רבע כוס יין לבן
150 גרם ארטישוק ירושלמי
100 גרם תפוח אדמה
מלח גס
מלח ופלפל
ספריי שמן זית
אופן הכנה
1 מכינים את המילוי: קולפים וחותכים את תפוחי האדמה ואת הארטישוק הירושלמי ומבשלים אותם בסיר מים עם כף מלח גס
2 בינתיים במחבת מטגנים את שום הקצוץ במעט שמן זית, ולאחר 2 דקות מוסיפים את האפונה המסוננת, ממליחים ומקפיצים דקה
3 במקביל בעזרת מסננת מפרידים בין הטחון של רוטב הבולונז ורוטב העגבניות. מוסיפים את ה"טחון" לאפונה, מערבבים ואז על אש גבוהה מאוד מוזגים את היין שאמור להתאדות תוך פחות משתי דקות. ממשיכים לערבב בזמן הזה.
4 מוסיפים לתערובת טחון+אפונה 1/4 כפית מכל עשב קצוץ דק (טימין, רוזמרין, זעתר, מרווה), ומערבבים דקה נוספת. מכבים את האש ומעבירים לקערה.
5 מסננים את תפוחי האדמה ואת הארטישוק הירושלמי כשהם מוכנים, מעבירים לכוס של בלנדר מוט וטוחנים. במידת הצורך ניתן להוסיף כמה כפות של מי הבישול אבל חשוב שהקרם ייצא כמה שפחות נוזלי.
6 מעבירים את קרם תפוחי האדמה וארטישוק הירושלמי לקערה של הטחון ומערבבים. המלית מוכנה.
7 פותחים את עלי הפילו. שולפים עלה אחד, מורחים בשמן (או מתיזים ספריי שמן זית), מגלגלים מהאמצע ומניחים במרכז כף גדושה מהמלית. סוגרים מכל הצדדים ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
8 כך עושים עם כל העלים. מתיזים מעל כל הפרחים מעט ספריי שמן לפני שאופים בתנור מחומם מראש (180 מעלות) משך חצי שעה.
9 פני ההגשה מחממים במחבת שהשתמשנו בה קודם את רוטב העגבניות שהפרדנו מהטחון. מגישים כל פרח פילו חם מהתנור, יחד עם כף רוטב.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם