פואני – חלת בריוש גיאורגית עם חלב וחמאה

פואני הוא לחם גיאורגי חגיגי כמו בריוש ענק בצורת כדורים שכל אחד
יכול לתלוש לעצמי ביס. מתכון של הבלוגרית לירן רוזן מתוך הבלוג "אוכלים עם לירן"

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתבנית בקוטר 28
1 קילו קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
3 שקיות סוכר וניל
חצי כוס סוכר
קורט מלח
3 ביצים
1 כוס חלב
100 גרם חמאה מומסת
3 כפות שמן
שומשום
1 ביצה להברשה
מעט חמאה לשימון תבנית
אופן הכנה
1 במיקסר מערבבים קודם את כל היבשים על דרגה נמוכה
2 מוסיפים את הביצים ואז את החמאה
3 מוסיפים את השמן ומערבלים למשך כ-3 דקות בערבול בינוני עד שהבצק הופך אחיד.
4 הבצק יהיה רך, לא דביק ומעט שומני
5 מוציאים מהקערה ולשים ביד עוד כ-3 דקות ואז מחזירים לקערה כשהיא קצת משומנת בשמן מכל הצדדים להתפחה של שעה
6 מכסים מכל הצדדים בנייר נצמד ואז גם במגבת במקום חמים
7 אחרי שעה חותכים את הבצק ל12-14 כדורים. לשים כל אחד בנפרד ואז מסדרים את הכדורים בתבנית גדולה ששימנו עם שמן או חמאה טוב טוב מכל הצדדים
8 מכסים להתפחה של עוד כרבע שעה עשרים דקות (עד שמכפילים גודלם)
9 מחממים תנור ל 180 מעלות
10 מברישים בביצה טרופה מכל הצדדים ומכניסים לתנור ל-35 דקות או עד שהפואני מקבל צבע שזוף
11 מחכים שיתקרר (תנו לו חצי שעה) ומוציאים את הרינג של התבנית ואוכלים‼️
12 אפשר לאכול עם כל תוספת, הכי מומלץ עם חמאה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות