אוכל יהודי נשמתי
הרב משה כ"ץ מרבני ארגון כושרות כותב על אוכל יהודי מתוך נקודת מבט של כל אדם הוא מה שהוא אוכל – ומסביר כמה חשוב לשים לב לתזונה שלנו
בשיתוף עמותת כושרות
באנגלית יש פתגם מפורסם שאיש לא יודע מי אמר אותו: "YOU ARE WHAT YOU EAT", כלומר: "האדם, הוא תוצר ישיר של מה שהוא אוכל".
עולם המזון כיום מכיר היטב במשמעות הפתגם הזה לבריאות הגוף, ומשקיע רבות בסימוני בריאות על גבי המוצר: עודף סוכרים, מלחים ושומנים. כדי לתת את חופש המידה והבחירה המלאה לצרכן לאכול מה שהוא באמת רוצה.
ההשקעה הזו יושבת על בסיס איתן. מחקרים רבים קובעים שצבעי מאכל, חומרי טעם וחומרי ריח מלאכותיים גורמים להיפראקטיביות, בעיות קשב וריכוז ומחלות. המודעות לנושא עלתה מאוד בשנים האחרונות ולכן יצרנים רבים טורחים לסמן את מוצריהם כבריאים וחיוביים, בעלי "חומרים טבעיים בלבד" וכדומה.
ההתקדמות העולמית בתחום הזה מקדמת אותנו, כעם ישראל, להבנה שיש משמעות למזון שאנו אוכלים. וכעם רוחני יש למזון שאנו אוכלים גם משמעות רוחנית על הגוף שלנו. עם ישראל מקפיד על הלכות כשרות כבר יותר מ-3000 שנה, מאז קבלת התורה, אבל האתגרים האנושיים ביחס לאוכל המותר והאסור מתחילים מראשית ההיסטוריה האנושית, מאותו הרגע שבו אדם וחווה בגן עדן אכלו מעץ הדעת למרות צווי ה' להמנע ממנו. המעשה הזה גרם לגירוש מגן עדן ומאז כל האנושות מחפשת את היכולת לחיות בגן עדן עלי אדמות. אבל מי שמחפש את הסיבה לגירוש מגן עדן מבין שהאפשרות להשיג אותו בחזרה טמונה בבחירת המזון שלנו.
לעם ישראל נשמה מיוחדת, זאת כל עמי העולם מכירים ומוקירים. אך הנשמה הזו מאויישת בתוך גוף מיוחד ולכן נדרש מאיתנו רק מאכלים מסויימים , "SOUL FOOD", אוכל יהודי נשמתי – מאכלים כשרים. כאשר לא מקפידים על כך זה פוגע בתפקוד שלנו במימד הרוחני, בשמחת החיים, בעוצמות החיים, ברצון לעשות טוב, לאהוב, להגיע לשלימות שלנו, האישית והציבורית. ההשפעה ניכרת גם בהתנהגות שלנו. לדוגמה: יהודי שאוכל חיות טורפות, רוכש את התכונות הטורפות שלהן, גם אכילת חזיר באה לידי ביטוי בצורת חיים של "חזירות". לעם ישראל זה לא מתאים. הבה נצעד כולנו יחד חזרה לגן עדן על ידי אכילה יהודית מקורית, כמו שעשינו אלפי דורות.
על עמותת כושרות:
עמותת כושרות קמה במטרה להגביר את המודעות לכשרות לחקור ולהעביר מידע מקצועי בתחום הכשרות.
בנשיאות העמותה עומד מו"ר הרב אליקים לבנון שליט"א שמכוון ומדריך את העמותה בצדדים ההלכתיים ובהדרכות מעשיות.
עולם הכשרות הוא עולם מלא של הכשרים טובים יותר ופחות.
על מנת שכל אחד ידע מהי רמת הכשרות עליה הוא מקפיד, עליו להכיר את עולם הכשרות ולדעת מתי והיכן צריך לשאול שאלות.
גם במטבח הביתי אפשר להיתקל בשאלות כשרות רבות.
באמצעות מחקרים, סדנאות והרצאות ברחבי הארץ יוצרת עמותת כושרות מודעות גדולה יותר לכשרות.
ל"כושרות" ישנו מערך הדרכה והדגמה, שנותן שסיוע למשפחות ולמוסדות כאחד.
כושרות פועלת בשיתוף פעולה מלא עם כלל הגורמים ברבנות הראשית ופועלת ומדריכה ע"פ נהלי הרבנות הראשית.