סלט פוזילי עם פסטה מסולסלת ,מלא ירקות צלויים ותיבול איטלקי

מתכון לסלט איטלקי מושלם עם פסטלה מסולסלת (פסטה ביסלי), מלא ירקות צלויים ותיבול איטלקי. מנה מומלצת לאוהבי הסלטים ואוכל איטלקי.

צילום: גיא מועלם
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 קישוא
½ חציל  גדול
¼ דלורית
2 גמבה
2 בצל לבן או סגול
300 גרם פוזילי (או כל פסטה קצרה לטעמכם)
4 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות
1 קובייה שום חריף דורות
1 קובייה פסטו דורות
3 כפות חומץ בלסמי
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
200 גרם פטה חתוכה לקוביות (לא חובה)
2 בצל ירוק קצוץ 
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל230 מעלות, ומרתיחים סיר מים לבישול הפסטה.
2 מוציאים 2 קוביות עשבי תיבול איטלקי לקערת סלט גדולה.
3 מוציאים קוביית פסטו דורות, קוביית שום חריף דורות ואת שתי קוביות עשבי תיבול דורות הנוספות לקערית קטנה ומניחים בצד.
4 חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות כ1×1 סנטימטר, ומוסיפים לקערה הגדולה. מוסיפים מלח ופלפל, 2 כפות שמן זית ומערבבים.
5 מניחים את הירקות על מגש מרופד בנייר אפיה וצולים בחלקו העליון של התנור ל10 דקות.
6 מבשלים את הפסטה לפי ההוראות , מקררים במים זורמים ומסננים.
7 מרכיבים את הסלט באותה קערה גדולה: פסטה, ירקות, חומץ בלסמי, 4 כפות שמן זית, ואת כל הקוביות שהנחנו בצד, מלח ופלפל .
8 מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים גבינת פטה ובצל ירוק ומגישים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם