פוז׳וני קיפלי (עוגיות פרג) של מיקי שמו
קבלו אותן! עוגיות הונגריות מתקתקות ויפות במילוי פרג שנקראות גם סהרוני פרג או קיפלי מתוך "אופים עולם" עם מיקי שמו וירדן הראל-פרק הונגריה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק
1 ביצה
50 מ”ל חלב
60 גרם אבקת סוכר
½ כפית מלח
150 גרם חמאה
280 גרם קמח
½ שקית שימרית
למלית הפרג
3/4 כוס חלב
½ כוס סוכר
25 גרם חמאה
קליפת לימון מגוררת
1 כפית דבש
½1 כוסות פרג טחון טרי
3 כפות אגוזים קצוצים
2 כפות ממרח שוקולד אגוזים
לציפוי
1 חלבון
1 חלמון בנפרד
אופן הכנה
הבצק
1 מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצה, החלמון, החלב, אבקת הסוכר והחמאה במשך 2 דקות.
2 מוסיפים את הקמח והשימרית ומערבבים 3 דקות נוספות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק. מכניסים למקרר ל-3 שעות.
המלית
1 מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, החמאה, גרידת הלימון והדבש.
2 מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים את הפרג, האגוזים וממרח השוקולד אגוזים.
3 נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות.
ההרכבה
1 מחלקים את הבצק ל-6 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי ½ס”מ.
2 מורחים את המלית על 3/4 משטח הבצק ומגלגלים לרולדה קטנה ויוצרים צורה של “סהרון” – חצי ירח.
3 מעבירים את המלית פרג שנשארת לשקית ומקפיאים אותה.
4 מברישים בביצה טרופה ומתפיחים ½ שעה. אופים ב-190 מעלות כ-20 דקות.
5 מאחסנים את הסהרונים בשקית זיפלוק לשמירה על הטריות.

ציפוי
מה מורחים על העוגה.חלמון או חלבון
מה מורחים על העוגה.חלמון או חלבון
יורם שרייבר says:
שניהם ביחד, ביצה שלמה ולא מופרדת
שניהם ביחד, ביצה שלמה ולא מופרדת
rotem says: