דג מטוגן ברוטב אסייאתי על מצע של אורז, עלי חסה ובצל ירוק

מתכון קל להכנה לדג מטוגן ברוטב אסייאתי על מצע של אורז, עלי חסה ובצל ירוק. מנה מומלצת לאוהבי האוכל האסייאתי.

צילום: גיא מועלם
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לדג:
500 גרם פילה דג לבן טרי (לברק/דניס/בר ים) נקי מעור ועצמות.
½ כוס קמח לבן
2 כפות קורנפלור
½ כפית סודה לשתיה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כוס מים קרים
שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
2 קוביות רוטב אסייתי דורות
1 כף שמן
1 כף קטשופ
2 כפות סויה
חצי כוס מים
להגשה:
בצל ירוק
אורז לבן
עלי חסה
אופן הכנה
1 מוציאים לקערה קמח, קורנפלור, מלח ופלפל ומערבבים.
2 מוסיפים כוס מים קרים ומערבבים עד שיש בלילה חלקה. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים עד שהבלילה סמיכה מאוד אבל לא "ממרח"
3 חותכים את הדג לחתיכות בגודל ביס, ומוסיפים לקערה. מערבבים ועוטפים את הדג.
4 מחממים סיר קטן עם שמו בגובה 7-8 ס"מ על להבה בינונית.
5 מחזיקים את הקערה מעל הסיר ומעבירים בזהירות 4-5 חתיכות דג. מטגנים 2-3 דקות עד שמזהיב ומעבירים למסננת. חוזרים על הפעולה עם שאר החתיכות.
6 מוציאים למחבת טפלון רחבה 2 קוביות רוטב אסייתי דורות ןכף שמן. מדליקים להבה בינונית ומטגנים דקה תוך כדי ערבוב.
7 מוסיפים 3 כפות רוטב סויה, 1 כף קטשופ, וחצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 1-2 דקות עד שמסמיך מעט.
8 מוסיפים את הדג המטוגן, מערבבים בעדינות ומכבים את האש מיד.
9 מגישים חם עם אורז חם ובצל ירוק.
10 אפשר להחליף את הדג בחתיכות חזה עוף, זמן הטיגון יתארך מעט.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם