דג תאילנדי מטוגן של משה בדישי
משה בדישי מציג מתכון לדג תאילנדי מטוגן שיעשה לכם חשק לטוס לטיול במזרח. מתוך התוכנית: "טוק טוק – עוצרים לאכול במזרח"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לרוטב שורש סלרי
6 כפות רוטב דגים
1 כפית סוכר דקלים מהולה ב- 5 כפות מים חמים – לערבב יחד
2 כפות מיץ תמרהינדי
½ שורש סלרי קלוף ומגורד בפומפייה
1 כפית מחית צ’ילי תאילנדית
לרוטב סויה ג’ינג’ר
6 כפות רוטב סויה
1 כפית ג’ינג’ר קצוץ
1 כף יוזו
6 כפות מים חמים + כפית סוכר דקלים מומס
לדג
2 דגי דניס בינוניים, מפולטים, ללא עור ועצמות חתוכים לקוביות בינוניות (לשמור את האדרה)
1 כוס קמח טמפורה
מעט מלח לטיגון
שמן קנולה עמוק לטיגון
2 גבעולי למון גראס קצוצים(החלק הלבן בלבד)
1 צ’ילי אדום פרוס
8 עלי בזיליקום תאילנדי קרועים ביד
מעט מיקרו כוסברה
10 גבעולי שומית (בצל ירוק בטעם שום) קצוצים-ניתן להמיר בבצל ירוק קצוץ
חופן צ’יפס קוקוס
להגשה
ליים
אופן הכנה
1 רוטב הסלרי: מערבבים את כל החומרים יחד ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות.
2 רוטב סויה: לערבב היטב את כל המרכיבים ולהניח בצד.
3 הדג: מחממים שמן לחום גבוה.
4 מקמחים קלות את האדרות, מנערים עודפי קמח ומטגנים כ – 7 – 5 דקות עד שמתקבל צבע זהוב יפה-מוציאים מהשמן ושומרים עד להגשה.
5 מקמחים את קוביות הדג, מנערים עודפי קמח ומטגנים בשמן עד להזהבה יפה.
6 מניחים את קוביות הדג בחמות בקערה, מוסיפים את עשבי התיבול: הלמון גראס, הצ’ילי, הבזיליקום, הכוסברה, השומית וצ’יפס הקוקוס. מערבבים בעדינות ומגישים בצלחת, על גבי האדרה, לצד הרטבים והליים הפרוס.