איך מכינים גלידה דיאטטית תוצרת בית?
איך להכין גלידה בבית בריאה, וטעימה מפירות טריים – פינוק לימי הקיץ החמים.
ילדים מאד אוהבים גלידה, אז הנה פתרון קל להורים שרוצים להכין גלידה תוצרת בית שתהיה מזינה ודלה בקלוריות.
כבסיס לגלידה, השתמשו בפירות בשרניים כמו בננה או מנגו ולאלה הוסיפו פירות אחרים לטעם כמו תות, פטל, משמש, פסיפלורה וכדומה. פירות הבסיס גם משמשים כבסיס למרקם יציב אבל רך וגם נותנים מתיקות רבה ללא צורך בתוספת סוכר. תרסקו את כל הפירות יחד לפי השילוב שאתם או הילדים מעדיפים. אפשר תמיד להעשיר את הטעם בעזרת יוגורט או חלב קוקוס.
עכשיו יש שתי אפשרויות: אפשרות אחת היא להקפיא בתוך כוסות חד פעמיות את התערובת עם מקל באמצע ולקבל ארטיק קפוא טעים ובריא. אפשרות נוספת היא להקפיא את התערובת בתבנית אפיה. כשהתערובת קפואה לגמרי אפשר לטחון אותה במג׳ימיקס או המעבד מזון ומיד להחזיר למקפיא. יש לחזור על זה פעמיים נוספות ותקבלו סורבה או שרבט טעים במרקם נפלא, מזין מאוד וללא סוכר (לא לגלות לילדים!).
אגב, גם מבוגרים מאוד יאהבו את זה ביום קיץ חם! אני אישית מאות אוהב בסיס בננה עם פירות אדומים או בסיס מנגו עם פירות טרופיים.
מומלץ לקרוא גם: