עוף ממולא באורז וכבד של פותנה ג’אבר
טעים, עשיר וחגיגי. פותנה מכינה מתכון עסיסי לעוף משובח מתוך “אוכל של בית”
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
עוף
1 עוף שלם
מלית
2 כוסות אורז
1 כפית כורכום
1 כפית הל טחון
1 כפית בהרט
1 כפית כמון
מלח
פלפל
3 – 2 כוסות מים
100 גרם כבד קצוץ ומטוגן
100 גרם צנוברים מושחמים
1 חופן פטרוזיליה
לבישול העוף
2 מקלות קינמון
5 עלי דפנה
1 כפית גרגרי פלפל שחור
להשחמה בתנור
שמן בתרסיס
פלפל שחור
בהרט

אופן הכנה
העוף הממולא
1 מחלקים את האורז, התבלינים והמים לשני סירים: בסיר אחד מבשלים את האורז חצי בישול בלבד למילוי העוף, ובסיר השני בישול מלא להגשה.
2 מוסיפים לאורז שעבר חצי בישול את הצנוברים, הכבד והפטרוזיליה ומערבבים.
3 ממלאים את העוף בתערובת וסוגרים עם קיסמי שיניים.
4 שמים בסיר גדול מקלות קינמון, עלי דפנה וגרגרי פלפל שחור.
5 מכניסים לסיר את העוף, מוסיפים מים לכיסוי העוף, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.
6 מוציאים את העוף מהסיר ומעבירים לתבנית צלייה. מתבלים במעט שמן ופלפל שחור ובהרט. צולים עד השחמה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שמשחים, כרבע שעה.
7 פורסים את העוף ומגישים עם האורז.