בייגלס שום שמיר ביתי קל להכנה
לא צריך לקנות במאפיה כשאפשר להכין בבית! מתכון קל להכנה לבייגלס שום שמיר ביתי והכי טעים שיש! לאכול ביחד עם המטבל שאתם אוהבים. מתאים מאוד לארוחות ערב קלילות או לבראנץ' עם המשפחה המורחבת.

זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
ל – 12 יחידות
1 כוס מים פושרים (240 מ"ל)
2 כפות שמרים יבשים (16 גרם)
2 כפות סוכר (20 גרם)
1 1/2 כוסות קמח מלא (190 גרם)
2 1/2 כוסות קמח לבן )350 גרם)
1/2 כוס שמן זית (100 גרם)
5 קוביות שום דורות
5 קוביות שמיר דורות
3 קוביות פטרוזיליה דורות
1 ביצה/מעט שמן זית
1 כף מלח (20 גרם)
שומשום, גרעיני חמנייה ושיבולת שועל (הכל או רק מה שאוהבים)
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה 1/2 כוס מים, 2 כפות שמרים, 2 כפות סוכר ומכסים ל-10 דקות.
2 מערבבים בקערה נוספת את השמן וקוביות שום, שמיר ופטרוזיליה דורות.
3 שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח הלבן והקמח המלא יוצרים גומה ושופכים את תסיסת השמרים לתוך הגומה.
4 מוסיפים 1/2 כוס מים ומפעילים את המיקסר.
5 מוסיפים את תערובת השמן, לשים עוד כ-2 דק' ולבסוף מוסיפים כף מלח תוך כדי לישה.
6 מניחים לבצק לנוח חצי שעה.
7 מחממים תנור ל-220 מעלות.
8 מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות ומחלקים אותו ל-12 כדורים.
9 יוצרים מכל כדור נקניק ארוך מכל כדור וסוגרים לטבעת.
10 מרתיחים סיר גדול עם מים, 2 כפות סודה לשתייה ו-2 כפות סילאן או דבש.
11 מניחים את טבעות הבייגל'ס בתוך הסיר ל-30 שניות, מוציאים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
12 מערבבים בקערה קטנה שומשום, גרעיני חמנייה ושיבולת שועל.
13 מברישים את הבייגל׳ס עם ביצה ומפזרים מעל את התערובת הזרעים.
14 אופים בתנור כ-20 דקות או עד שהבייגל׳ס שחום ואפוי.
15 *אחרי שהבייגל׳ס התקררו ניתן להקפיא ולהפשיר לפי הצורך.
16 *ניתן להכין את הבייגל׳ס גם מקמח כוסמין מלא ולבן עם אותם יחסים.