עלי גפן ממולאים באורז ועשבי תיבול של אודליה סוויסה
מתכון של אודליה סוויסה לעלי גפן ממולאים באורז, עשבי תיבול, צנוברים וצימוקים. מנה קלילה, טעימה וממכרת שמתאימה לכל ארוחה.

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למילוי:
1 ½ כוסות אורז עגול מושרה במים רותחים
חופן צנוברים
חופן צימוקים או חמוציות
צרור שמיר קצוצה דק דק
עלים מ 5 גבעולי נענע קצוצים דק
למצע:
3-4 כפות שמן
2 בצל סגול
2 בצל לבן פרוסים לפרוסות
2-3 עגבניות פרוסות
לרוטב:
2 כפןת רסק עגבניות
2-3 כפות רכז רימונים
2-3 כפות סילאן
מיץ מלימון אחד
מלח פלפל
ליטר – ליטר וחצי מים
חופן נענע קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן צימוקים או חמוציות
אופן הכנה
1 בקערה משרים למשך חצי שעה לפחות אורז במים רותחים.
2 מסננים את המים ומוסיפים את השמיר והנענע. מוסיפים גם מלח ופלפל
3 מסדרים את האורז במרכז כל עלה גפן ומגלגלים.
4 בסיר סוטאג' שמים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה עדינה.
5 מסדרים שכבה של עגבניות מעל הבצל.
6 מסדרים את עלי הגפן שגלגלנו בצורה מסודרת בסיר.
7 בקערה נפרדת שמים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים.
8 את הרוטב שופכים מעל עלי הגפן.
9 מבשלים כשעה – שעה ורבע על אש נמוכה עד שרוב הנוזלים הצטמצמו.
10 מחממים תנור ל 200 מעלות מכניסים את הסיר ל 10 דקות אחרונות לתנור.
11 מגישים חם ובתאבון!