גספצ'ו קלאסי, טעים וקל להכנה של שחר "פודיק"
הגרסא של שחר "פודיק" למרק העגבניות הקר והקלאסי. מנה כיפית וטעימה בתוספת של קרוטונים ופטרוזיליה מעל.

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
15 דק׳
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק"ג עגבניות מגי או תמר או שרי
4 מלפפונים גדולים ומוצקים
1 גמבה אדומה
1 שן שום
1/4 כוס שמן זית
1 כף חומץ שרי או בלסמי
מלח ופלפל
להגשה:
פרוסות מלפפון
קרוטונים או פיסות לחם
פרוסות צ'ילי
שמן זית
אופן הכנה
1 שוטפים היטב את הירקות וחותכים לקוביות גדולות
2 שמים את כל הירקות במעבד מזון (אם לא נכנסת לכם כל הכמות בבת אחת, אין בעיה לטחון את הירקות בכמה נגלות)
3 טוחנים את הירקות היטב לתערובת חלקה
4 לוקחים קערה גדולה ומניחים מעליה מסננת דקה
5 יוצקים את תערובת הירקות למסננת ובעזרת כף מועכים אותה כדי לעזור למיץ לצאת – צריך סבלנות זה לוקח כמה דק…
6 מחזירים את מיץ הירקות המסונן למעבד המזון. מוסיפים את השמן, חומץ, מלח ופלפל וטוחנים יחד כ-5 דק
7 טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
8 מעבירים לקערה, מכסים ומעבירים למקרר
9 מגישים קר בקעריות או כוסות (אפשר אפילו להוסיף קוביות קרח), אם רוצים מפזרים למעלה תוספות