גספצ'ו קלאסי, טעים וקל להכנה של שחר "פודיק"

הגרסא של שחר "פודיק" למרק העגבניות הקר והקלאסי. מנה כיפית וטעימה בתוספת של קרוטונים ופטרוזיליה מעל.

צילום: ליאור אשכנזי
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
15 דק׳
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ק"ג עגבניות מגי או תמר או שרי
4 מלפפונים גדולים ומוצקים
1 גמבה אדומה
1 שן שום
1/4 כוס שמן זית
1 כף חומץ שרי או בלסמי
מלח ופלפל
להגשה:
פרוסות מלפפון
קרוטונים או פיסות לחם
פרוסות צ'ילי
שמן זית
אופן הכנה
1 שוטפים היטב את הירקות וחותכים לקוביות גדולות
2 שמים את כל הירקות במעבד מזון (אם לא נכנסת לכם כל הכמות בבת אחת, אין בעיה לטחון את הירקות בכמה נגלות)
3 טוחנים את הירקות היטב לתערובת חלקה
4 לוקחים קערה גדולה ומניחים מעליה מסננת דקה
5 יוצקים את תערובת הירקות למסננת ובעזרת כף מועכים אותה כדי לעזור למיץ לצאת – צריך סבלנות זה לוקח כמה דק…
6 מחזירים את מיץ הירקות המסונן למעבד המזון. מוסיפים את השמן, חומץ, מלח ופלפל וטוחנים יחד כ-5 דק
7 טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
8 מעבירים לקערה, מכסים ומעבירים למקרר
9 מגישים קר בקעריות או כוסות (אפשר אפילו להוסיף קוביות קרח), אם רוצים מפזרים למעלה תוספות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם