זיגוג משמיים: איך מזגגים אקליירים?
אילו זיגוגים אפשר להכין ואיך נדאג שהם לא ינזלו וישארו יציבים?
אילו זיגוגים אפשר להכין?
ישנם סוגים שונים של זיגוגים. זיגוג קלאסי לאקלייר הוא פונדנט. זהו הזיגוג הקלאסי והמקורי לציפוי אקליירים ופחזניות. פונדנט זה בעצם תערובת של סוכר עם מים וגלוקוז שמבושלים במים עד לטמפרטורה מאוד מסוימת ואז מקוררים תוך כדי תנועה, על מנת לקבל קריסטלים קטנטנים של סוכר ותוצאה של ממרח קרמי ולבן מאוד שיכול לשמש כבסיס נהדר לציפוי דברים. אפשר לצבוע אותו וגם להוסיף לו טעם. אבל בעבודה איתו ההקפדה על הטמפרטורה מאוד חשובה.
גנאש זו אפשרות מצוינת לציפוי – המסה של שוקולד מריר, חלב או לבן עם שמנת חמה ביחסים מסוימים שתמיד יהיו לטובת השוקולד, ייתנו לנו תוצר שהוא נוזלי מאוד כשהוא חם ומתייצב יפה מאוד ככל שהוא מתקרר.
איך דואגים שהזיגוג לא ינזל?
אבל גם כאן תשומת הלב לטמפרטורה חשובה מאוד- בואו נסתכל שניה על הזיגוג כדבר חי:
כשחם לנו מאוד אנחנו משתדלים להתפרש על שטח רחב ולספוג את כל האוויר הקר שאנחנו יכולים, וכשקר, אנחנו מתכנסים אל תוך עצמנו ונהיים קשים ויציבים. כך גם רב הזיגוגים – גם לאקליירים וגם לעוגה.
על מנת לשמור על גוף יציב שמצליח להחזיק את עצמו מבלי לנזול ובשכבה עבה ומספקת – הזיגוג חייב להיות בטמפרטורה נכונה, לא גבוהה מדי אבל גם לא קרה מדי, העלולה לגרום לו להיות יציב לגמרי ולא להתחבר טוב לאקלייר. טמפרטורה כזאת היא לרב טמפרטורת גוף ומטה. אבל בואו לא ניכנס למספרים! תגעו בזיגוג. הוא חם או פושר? תנו לו קצת זמן להתקרר. עשו נסיון.
הזיגוג נוזל מהאקלייר? קררו אותו עוד עד שתגיעו למצב שהזיגוג מצליח להחזיק את עצמו על האקלייר בצורה מושלמת.
זיגגתם וקיבלתם שכבה עבה עם סימני משיכה לא יפים וללא ברק? הזיגוג קר מדי! שימו את התערובת במיקרו ל – 10 שניות.
חשוב לזכור שהמספרים לא משנים, בסוף הזיגוג הוא שמחליט והוא שיגיד לך אם חם לו או קר לו ובאיזה מצב הכי נוח לו שיעבדו איתו.
ישנם עוד מגוון רחב של סוגים של זיגוגים וציפויים, כשבכל המקרים ישנו דגש חשוב על הטמפרטורה. אני תמיד עושה ניסיונות בכל מיני טמפרטורות, על מנת לקבוע את הטמפרטורה האופטימלית לציפוי לפי כל מוצר שאני רוצה לצפות או לזגג. אני בטוח שבסופו של דבר אתם והזיגוג תהיו חברים טובים!
מומלץ לקרוא גם: