המקושקשת המושלמת של נדיה אליס

מתכון קל ופשוט למקושקשת המושלמת של נדיה אליס. מקושקשת עשירה בטופו וירקות מכל טוב. מנה חובה בכל בראנץ'!

צילום:יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למקושקשת:
2 נקניקיות טבעוניות
חבילת טופו
שמן לטיגון
שמן זית
4\1 כפית כורכום
1 כרישה
100 גר תרד
3/4 כפית מלח הודי שחור קאלה נמק
חצי כוס מים
לסלט:
מיקס עלים
עגבניות שרי
2 צנוניות
פטריות שמפיניון
תפוח עץ ירוק
בזיליקום כמה עלים
בצל ירוק
חופן זיתי קלמטה
מיץ מחצי לימון
שמן זית
מלח
2\1 כף חומץ בלסמי
לחם כפרי פרוס
אופן הכנה
1 מכינים קודם כל את הסלט: חותכים את עגבניות השרי לרבעים, פורסים את הפטריות לפרוסות עבות, חותכים את התפוח עץ לקוביות, פורסים את הצנוניות דק, חותכים את הבצל הירוק ואת הבזיליקום לרצועות, חותכים את זיתי הקלמטה לחתיכות גסות. מערבבים את כל אלה עם מיקס העלים בקערה גדולה.
2 פורסים בעזרת קולפן את הנקניקיות לאורך לכמה רצועות בעובי 3 מ"מ. מחממים כמה כפות שמן לטיגון במחבת ומטגנים את רצועות הנקניקיות 3 דקות לכל צד. מניחים בצד על צלחת עם נייר סופג.
3 פורסים את הכרישה לעיגולים דקים ומטגנים אותם בכמה כפות שמן זית באותה המחבת של הנקניקיות. לאחר 3-4 דקות מוסיפים את התרד (אם העלים גדולים כדאי לחתוך אותם קצת) ומבשלים עוד דקה.
4 בינתיים מפוררים את הטופו עם הידיים עד לקבלת גושים קטנטנים. מוסיפים את הטופו לכרישה ומערבבים חצי דקה
5 מוסיפים לטופו את הקאלה נמק ואת הכורכום, וחצי כוס מים. מערבבים תוך כדי בישול ואידוי מוחלט של המים.
6 מתבלים את הסלט עם מלח, מיץ מחצי לימון ושמן זית, וחצי כף חומץ בלסמי. מערבבים ומגישים יחד עם המקושקשת ופרוסות הלחם (מומלץ כמובן לחמם את הלחם בטוסטר)

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם:

    ארץ הזית

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    כולם היו זניי

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    על תווים ותוויות

    הילה אלפרט | 16.09.2024