המרק העשיר והמפורסם של טוסקנה בגרסא של נדיה אליס

המרק העשיר והטעים של טוסקנה, או בשמו ריבוליטה, מרק פועלים טוסקני, בגרסא ללא גלוטן של נדיה אליס. מנה עשירה, טעימה ומשביעה לצד לחם ללא גלוטן

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
כ- 45 דקות.
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גר קייל
300 גר תפוחי אדמה
200 גר קישואים
1 גזר
1 גבעול סלרי
4 עלי דפנה
4 עלי טימין
1 בצל
שן שום גדולה
ענף רוזמרין
חופן פטרוזיליה קצוצה
250 גר רסק עגבניות יכין
1 כף אבקת סירפד ברא
1 כף אבקת ריישי ברא
1 קופסת עדשים יכין
1 קופסת שעועית לבנה מוכנה
שמן זעת
מלח ופלפל
צ'ילי גרוס
לחם ללא גלוטן פרוס
אופן הכנה
1 קוצצים את הבצל, קולפים את הגזר ופורסים אותו, חותכים את הסלרי – מטגנים את הכל כמה דקות ב: 3-4 כפות שמן זית בסיר רחב
2 חותכים את הקייל ומוסיפים אותו. מערבבים שתי דקות
3 קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מוסיפים לסיר ומערבבים 3 דקות
4 מסננים את העדשים ומוסיפים אותם לסיר, יחד עם השעועית הלבנה ורסק העגבניות. מוסיפים מלח, פלפל וצ'ילי לפי הטעם.
5 את הטימין, את הרוזמרין ואת עלי הדפנה מכניסים לתוך שקית בד שמכניסים לסיר. מכסים ונותנים להתבשל על אש נמוכה עוד כרבע שעה
6 מוסיפים את הקישואים חתוכים לקוביות, חופן פטרוזיליה קצוצה דק-דק ו-300 מל מים רותחים. מוסיפים כף אבקת סירפד וכף אבקת ריישי, מערבבים, מכסים שוב פעם ומשאירים על אש נמוכה כחצי שעה.
7 מוציאים את שקית הריחות. מוציאים גם כרבע כמות מרק לקערה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לפני שמחזירים לסיר
8 מעבירים את שן השום על הלחם ומזלפים טיפת שמן זית על כל פרוסה. צולים את הפרוסות בשני הצדדים במחבת חמה מאוד
9 מגישים את המרק בקערה עם זילוף קטן של שמן זית ושתי פרוסות לחם צלוי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם:

    ארץ הזית

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    כולם היו זניי

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    על תווים ותוויות

    הילה אלפרט | 16.09.2024