רגלי אווז אפויות לצד אטריות תפוחי אדמה וסלק

מנה קלאסית, מנחמת וטעימה מהמטבח הפולני. מתכון לרגלי אווז אפויות לצד אטריות תפוחי אדמה ביתיות וסלק. מנה עשירה בריחות וטעמים מהמטבח הפולני.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לאטריות תפוחי אדמה:
5-6 תפוחי אדמה בינוניים
מלח ופלפל
2 כפות עמילן
לסלק:
3-4 סלקים
מים
כפית סוכר
כפית שמן
קורט מלח ופלפל
בצלי שאלוט
לאווז:
2 רגלי אווז
תבלין מיורן (אזוב)
שיני שום
מלח ופלפל
2-3 בצלי שאלוט
1 תפוח עץ
לרוטב:
1 תפוח עץ
1 בצל
עלי מיורן (אזוב)
רבע כרוב
מלח ופלפל
כף דבש
כף חומץ
סלרי
אופן הכנה
לאטריות תפוחי אדמה
1 מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים עד לריכוך. מועכים לפירה עד למרקם הרצוי.
2 מוסיפים לקערה עם הפירה עמילן ומלח ומערבבים.
3 את מחית תפוחי האדמה מקפלים וחותכים לריבועים קטנים. יוצרים עיגולים ובאמצעות האצבע יוצרים בכל עיגול גומחה.
4 את האטריות מבשלים בסיר עם מים מומלחים עד שמוכנים.
לסלק:
1 מבשלים את הסלקים עד לריכוך.
2 מקלפים ומגרדים אותם בפומפיה.
3 מעבירים את הסלק לקערה, מוסיפים מים, סוכר ושמן ומערבבים.
4 קוצצים את הבצלי שאלוט ומוסיפים לקערה עם הסלק ומערבבים שוב.
לאווז:
1 מחממים תנור ל 230 מעלות.
2 מניחים בסיר שטוח את רגלי האווז.
3 מתבלים את האווז עם תבלין מיורן, מלח ופלפל, שיני שום, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור עד להזהבה.
4 חותכים את תפוח העץ לחתיכות ופורסים את הבצל לחתיכות. מוסיפים אל הסיר עם רגלי האווז, יוצקים מעט מים לסיר, ומכניסים שוב לתנור על 150 מעלות עד לריכוך.
לרוטב:
1 קוצצים לחתיכות את מרכיבי הרוטב: תפוח עץ, כרוב, בצל, סלרי ומיורן.
2 לקערה מוסיפים חומץ, שמן, דבש, מלח ופלפל ומערבבים.
3 אל הקערה מוסיפים את הירקות שקצצנו ומערבבים.
להרכבה:
1 מניחים על צלחת הגשה את רגלי האווז.
2 מניחים עלה של כרוב על הצלחת ומעליו מניחים את בלילת הרוטב.
3 מוסיפים את האטריות תפוחי האדמה והסלק אל הצלחת
4 בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם