גוזלמה – פיתות יוגורט עם שום וזעתר טרי של קרן אגם
המתכון שאבא של קרן אגם הכי אוהב! מתכון קל להכנה לפיתה טורקית, או בשמה גוזלמה. פיתות יוגורט שאופים על מחבת עם שום וזעתר טרי. פיתה ממכרת שמאוד קשה לעמוד בפניה!

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כ- 4 שעות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבייגלה:
4.5 כוסות קמח מניטובה מלא ולבן (630 גר')
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר לבן
1 כף גדושה מלח דק
2 כפות שמן זית אסקל
200-250 מל' מי ברז
1.5 גביעי יוגורט (300 מל')
3 שיני שום כתושות
חופן עלי זעתר טריים
לשימון התבנית והפיתות:
קערה קטנה עם שמן זית אסקל
1/4 כוס שומשום
שמן זית
אופן הכנה
1 בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים יבשים, מוסיפים לקערה סוכר, מלח, שמן זית וממשיכים לערבל. מוסיפים יוגורט ובמזיגה איטית את המים.
2 ייתכן ולא תצטרכו את כל כמות המים, תתחילו מ-150 מל' ולאט לאט תוסיפו. כשהמים נטמעים בבצק מוסיפים את השום הכתוש ואת עלי הזעתר. ממשיכים לערבל וללוש עוד כ-12 דק' עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
3 מניחים את הבצק לנוח בקערה כ-15 דק'.
4 מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים בגודלם, כל אחד במשקל 80-90 גר'. מכסים אותם במגבת ובינתיים מחממים מחבת בינונית עם מעט שמן זית. בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לצורת פיתה ומניחים על המחבת.
5 מורחים את חלקה העליון של הפיתה בשמן זית נוסף ומפזרים מעט שומשום. וכאשר מתחילות להיווצר בועות על גבי הבצק מלמעלה, זה הזמן והסימן שלכם להפוך את הפיתה לצד השני ולהמשיך לקלות אותה עוד כדקה.
6 מוציאים מהמחבת לצלחת ומכסים במגבת.
7 ממשיכים כך עם כל הפיתות.