עלי גפן ממולאים בשר ואורז – קלאסי וטעים של פותנה ג'אבר
התוספת לארוחה המושלמת שכל אחד חייב להגיש , הקלאסיקה של הממולאים – עלי גפן במילוי בשר מתוך “אוכל של בית”
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
עלי גפן
1/4 ק”ג עלי גפן
100 גרם בשר בקר או כבש טחון
1 כוס אורז שטוף
2 עגבניות פרוסות עגולים
1 ראש שום קלוף
1 כפית הל טחון
1/2 כפית בהארט
1 כפית כמון
1 ליטר מים רותחים
1 ליטר מים פושרים
מלח
פלפל
אופן הכנה
עלי גפן
1 מכניסים את העלי גפן לסיר מים רותחים ומבשלים כ-4 דקות.
2 בקערה מערבבים את האורז עם הבשר והתבלינים.
3 יוצקים את התערובת על גבי עלי הגפן ומגלגלים.
4 פורסים את העגבנייה לפרוסות עגולות ומניחים אותן בתחתית של סיר כשכבה אחידה.
5 מעל העגבניות מסדרים את עלי הגפן וביניהם משבצים שיני שום.
6 יוצקים מים לסיר עד לכיסוי התכולה.
7 מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה.
8 לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שכל המים מתאדים.
9 להגשה משחימים 6 שיני שום כתושות במחבת עם מעט שמן ומפזרים על עלי הגפן.
