גראטן שורשים צבעוני וטעים של ליאורוש
הגרסא של ליאורוש לתבשיל קדירה האירופאי – גראטן צבעוני וטעים מירקות שורש: בטטה, סלק ותפוח אדמה. מנה מרשימה שמתאימה לכל ארוחה.

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעתיים
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
700-800 גר׳ תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק
700-800 גר׳ בטטות קלופות ופרוסות דק
600-700 גר׳ סלקים קלופים ופרוסים דק
500 גר׳ שמנת מתוקה
100 גר׳ חמאה
כ-200 גר׳ פרמזן מגוררת
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 ענפי רוזמרין
1-2 כפיות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-200 מעלות, טורבו.
2 בסיר בינוני שמים את השמנת, 70 גר׳ חמאה, 1.5 כפיות מלח, 1/4 כפית פלפל שחור ורוזמרין.
3 מחממים על הכיריים את התערובת רק עד שהחמאה נמסה, מסירים מהאש ומניחים לכמה דקות לספוח טעמים.
4 אחרי לפחות 10 דקות מסננים או פשוט מוציאים את ענפי הרוזמרין.
5 ממיסים את 30 גר׳ החמאה הנותרים, ומברישים בתבנית עגולה המתאימה לאפייה בתנור בקוטר של 28-30 ס״מ.
6 מעל החמאה בוזקים גבינת פרמזן מגוררת.
7 מסדרים את השורשים בתבנית בצפיפות, עומדים, בגושים של תפוחי אדמה, בטטות וסלק. אחרי שמסדרים את הגושים, מכניסים בין הפרוסות את מה שנותר. משתמשים בכל השורשים.
8 מוזגים על השורשים את תערובת השמנת.
9 בוזקים מעט מלח ופלפל שחור מעל.
10 מפזרים שכבה יפה של פרמזן (לא הכל).
11 משמנים היטב נייר אלומיניום ומכסים את התבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-1.5 שעות.
12 לאחר מכן, מוציאים את התבנית ומסירים את נייר האלומיניום. בוזקים עוד פרמזן בנדיבות ומכניסים לתנור ל-15 דקות.
13 מעבירים את התנור למצב גריל ומשאירים לעוד 10-15 דקות להשחמה.
14 מוציאים מהתנור, מפזרים עלי פטרוזיליה קצוצים דק ומגישים.