כריך שיפון פרוס עם סלמון כבוש (גרבלקס), מסקרפונה וחזרת ביתית

אפרת אנזל מציגה כריך שיפון טעים בטירוף עם סלמון כבוש, מסקרפונה וחזרת ביתית, מתוך התוכנית "קצת יותר בריא"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לסלמון כבוש
1 נתח סלמון (בערך קילו) עם העור
1 כוס סוכר
1 כוס מלח
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי שומר
לחזרת
200 גרם שורש חזרת טרי
4 סלקים קלופים
3 כפות חומץ בן יין לבן או חומץ בהיר אחר
1 כפית סוכר
קורט מלח
להגשה
לחם שיפון פרוס
עירית קצוצה
גבינת מסקרפונה
אופן הכנה
הסלמון
1 מפזרים מעט מלח גס בתחתית של תבנית. מערבבים את יתרת המלח, הסוכר וגרגירי השומר והכוסברה. מכסים את הדג בניילון נצמד ומעבירים למקרר ליממה. למחרת מנגבים את הדג היטב (ניתן גם לשטוף) – הדג מוכן.
החזרת
1 קולפים את הסלקים, חותכים לרבעים ומבשלים במים רותחים כחצי שעה. מצננים.
1 קולפים את שורש החזרת ומרסקים במעבד מזון. מוסיפים מיד חומץ.
2 מפה מתחילים לשחק עם המינונים: אם אתם אוהבים חזרת חריפה, הוסיפו פחות סלק. לחזרת ידידותית למשפחה, השתמשו בכל הכמות. מעבדים בפולסים עד שהסלק מרוסק.
3 לגבי המלח והסוכר – התחילו בכפית אחת והוסיפו לפי הטעם.
4 הרכבת הכריך: מורחים על לחם השיפון חזרת ומסקרפונה, מניחים סלמון מעושן, מעטרים בעירית קצוצה ומגישים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: