טהדיג – אורז פרסי ירוק של אבי ביטון
מנת אורז מושלמת עם שמיר ותפוחי אדמה שחומים בתחתית. מתוך התוכנית “ארוחת שבת”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 כוסות אורז יסמין
3 ליטר מים
2 כפות מלח גס
10 חוטי זעפרן
3/4 כוס שמן
1 כפית כמון
מלח, פלפל
כוס מים
3 תפוחי אדמה
2 צרורות שמיר
אופן הכנה
1 שוטפים את האורז תחת מים זורמים.
2 מרתיחים בסיר גדול 3 ליטר מים, מוסיפים מלח גס, זעפרן ומעט שמן.
3 מוסיפים את האורז ומבשלים 7 דקות.
4 מסננים.
5 מחממים את השמן, מוסיפים כמון, מלח, פלפל וכוס מים.
6 קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי של 1 ס”מ.
7 מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית הסיר.
8 מערבבים את האורז עם השמיר ומוסיפים את האורז לסיר, לא מהדקים.
9 בעזרת החלק הצר של כף עץ יוצרים ארובות.
10 מנמיכים להבה ומבשלים כשעה עם מכסה ומגבת.
