חצ'פורי אצ'רולי סטייל גיאורגיה של הילה אלפרט

מתכון לחצ'פורי גיאורגי אותנטי של הילה אלפרט. בצק ממכר עם גבינת מוצרלה, גבינת פטה ומלמעלה ביצה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

רכיבים ל3 יחידות
500 גרם קמח פיצה (שטיבל 440) – מהמקרר
360 גרם מים קרים
10 גרם נבט חיטה \ 10 גרם סוכר
10 גרם מלח
5 גרם שמרים יבשים \ 12.5 גרם שמרים טריים (חצי קוביית שמרית)
15 גרם שמן זית
למילוי:
חצי קילו מוצרלה/גבינת סולגוני גיאורגית
חצי קילו פטה
ביצים
גבינת בוראטה
אופן הכנה
1 למלית: מערבבים בקערה מוצרלה מגורדת וגבינת פטה עשירה ביחס של 1:1 (חצי קילו מוצרלה\גבינת סולגוני גיאורגית וחצי קילו פטה. סה"כ 1 ק"ג מלית
2 לבצק: בקערת המיקסר לשים קמח, מים ונבט חיטה כ-3 דקות במהירות איטית בעזרת וו לישה עד לקבלת בצק הומוגני
3 מכבים את המיקסר ומניחים ל-30 דק' מנוחה עם כיסוי הקערה (במגבת\ניילון)
4 לאחר כ-30 דקות מוסיפים מלח, שמרים ושמן זית
5 לשים כ-2 דקות לאט עד לאיחוד החומרים עם הבצק ולאחר מכן מעבירים את המיקסר למהירות לישה גבוהה עד אשר מתקבל בצק בעל מרקם חלק ומבריק שמתנתק מדפנות קערת המיקסר (בין 7-10 דק', תלוי במיקסר)
6 מעבירים את הבצק לקופסא משומנת קלות, מכסים במכסה ומתפיחים למשך שעה בטמפרטורת החדר עד אשר הבצק מכפיל את נפחו
7 מעבירים את הבצק התפוח לשולחן עבודה מקומח קלות, מחלקים לשלושה חלקים שווים של כ-300 גרם כל חתיכה, טופחים קלות על הבצק לשם הוצאת אוויר ומכדררים לכדור מהודק
8 מניחים לתפיחה נוספת במגש מכוסה למשך כשעה
9 מקמחים קלות את אחד הכדורים התפוחים ומעבירים אותו מהמגש אל שולחן העבודה
10 מקמחים קלות את אחד הכדורים התפוחים ומעבירים אותו מהמגש אל שולחן העבודה
11 מקמחים קלות את אחד הכדורים התפוחים ומעבירים אותו מהמגש אל שולחן העבודה
12 מתחילים לגלגל את הבצק המרודד ב-2 צדדיו לכיוון מרכז העיגול (כדוגמת "גלגול ספר תורה"…) עד אשר מתקבלת צורת "סירה". חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות
13 מעבירים את שלוש סירות הבצק לנייר אפייה: ממלאים כל סירה בשארית מלית הגבינה (כ-220 גרם מלית גבינה עבור כל "סירת בצק")
14 מורחים בעזרת מברשת את דפנות החצ'אפורי בשמן זית ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות לכ-6-7 דקות, עד אשר שולי הבצק מזהיבים ומשחימים קלות
15 מוציאים את המגש מהתנור, שוברים ביצת עין לתוך כל אחד מהמאפים ומחזירים לאפייה ל-2 דקות נוספות עד לאפייה חלקית של הביצה (החלמון צריך להישאר נוזלי בתום האפייה)
16 מוציאים מהתנור ומניחים בכל אחד מהחצ'פורים פרוסת חמאה נדיבה
17 מגישים, מערבבים עם מזלג את פנים מלית הגבינה וביצת העין וטורפים בהנאה
חצ'פורי של הילה אלפרט

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות