כבד אווז על סטייק פילה צרוב של אבי ביטון
אבי ביטון מכין עם אביב וחיים פרנקל מנת גורמה עסיסית ומשובחת שאפשר להכין בבית. מתוך “במטבח עם אמא” עם אבי ביטון.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1/2 ק”ג סטייק פילה (שני סטייקים של 250 גרם) של אסלי עמוס
1/2 ק”ג כבד אווז
מלח
פלפל
1/2 כוס יין אדום
1 חבילת פטריות שמפיניון (אפשר לערבב עם סוגים נוספים של פטריות)
שמן לטיגון
סויה
אופן הכנה
1 צורבים מעט את כבד האווז כדי שיהיה מוכשר.צד.
2 חותכים אותו פרוסות.
3 את הפרוסות מטגנים עם טיפה שמן ושמים בתנור על 180 מעלות כדי שהחום יישמר.
4 לאחר מכן, את הפילה צורבים בשומן של האווז.
5 מניחים על הצלחת ושמים מעל חתיכת אווז מטוגן.
6 הכנת הרוטב: מטגנים באותה מחבת פטריות ויין אדום. מוסיפים רוטב סויה, פלפל גרוס ויוצקים על המנה.
