עוגת חלבה, שוקולד ופקאן של מיכל בר
יש שילוב טעים יותר משוקולד וחלבה? אל תענו, פשוט תכינו את העוגה המטריפה הזו של מיכל בר מתוך התכנית "אסטלה – כיתת אומן"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
150 גרם חמאה רכה
300 גרם סוכר
20 גרם סוכר וניל
4 ביצים L
250 גרם שמנת חמוצה
250 גרם קמח
½1 כפיות אבקת אפיה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
150 גרם חלבה מגורדת
80 ג גרם פקאן קלוי גרוס
לציפוי וקישוט:
50 גרם שוקולד מריר
80 גרם שמנת מתוקה
שערות חלבה
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכרים במשך כמה דקות
2 מוסיפים ביצים אחת אחת לתערובת
3 מוסיפים בהדרגה שמנת וקמח, מתחילים ומסיימים בקמח
4 מוסיפים שוקולד, חלבה ופקאן ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה
5 מכניסים לתנור שחומם מראש בחום 160-165 מעלות כ- 40 דקות
6 הכנת הציפוי : מרתיחים שמנת מתוקה על האש, יוצקים אותה על השוקולד ומערבבים היטב
7 כאשר העוגה יוצאת מהתנור מצננים מעט, שופכים את ציפוי השוקולד על העוגה ומאתרים בשערות חלבה
