קראנץ שוקולד חלווה של אסטלה
אסטלה במתכון המושלם לעוגת שמרים חלווה ושוקולד שנקראת גם עוגת כתר או קראנץ , עוגה משובחת שתככב על שולחן החג ובכל ימות השנה
המתכון מתאים ל – 3 עוגות בקוטר 18
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק לקראנץ
24 גרם שמרים טריים
136 גרם חלב
136 גרם ביצים קרות
592 גרם קמח מניטובה
89 גרם סוכר
11 גרם מלח
90 גרם חמאה
296 גרם חמאה לקיפול
למלית שוקולד חלווה
300 גרם ממרח שוקולד חלווה
50 גרם פירורי עוגה כהים
לסירופ סוכר:
100 גרם מים
100 גרם סוכר
אופן הכנה
מכינים את בצק הקראנץ
1 שמים בקערת מיקסר עם וו – לישה את השמרים המפוררים, מים, ביצים, קמח, אבקת חלב ומלח.
2 לשים במהירות נמוכה עד איחוד חומרים.
3 מוסיפים חמאה חתוכה בקוביות.
4 לאחר שהבצק מתאחד יש לסיים את הלישה (יש פיתוח גלוטן חלקי).
5 מעצבים את הבצק בצורת ריבוע 20*20 ומקררים.
6 מכניסים את החמאה ומקפלים:משטחים את החמאה לקיפול לריבוע בגודל 20*20. על החמאה להיות קרה וגמישה.
7 מרדדים את הבצק למבלן. מניחים את החמאה במרכז הבצק וסוגרים כריץ’ רץ’.
8 מרדדים את הבצק לאורך , עד אשר הוא משלש את אורכו. מקפלים לשלוש ומסובבים את הבצק.
9 מרדדים שוב כאשר התפר מימין ומקפלים לשלוש. מניחים את הבצק למנוחה בקירור.
10 לאחר הקירור יש לחזור על אותה פעולה ולבצע עוד קיפול אחד בלבד. סה”כ 3 קיפולים.
11 מניחים למנוחה במקרר.
מכינים את מלית השוקולד חלווה
1 ערבבים יחד את כל חומרי המלית
מעצבים ומתפיחים
1 מרדדים את הבצק רידוד סופי לעובי 2 מ”מ.
2 מורחים על גבי הבצק את המלית ומגלגלים לרולדה.
3 חותכים באמצע בעזרת סכין חדה וקולעים את שתי הרצועות,מניחים בתבנית עגולה.
4 מתפיחים במקום חמים כ – 90- 60 דקות.
5 אופים בתנור על חום של 145 מעלות במשך 35-45 דקות.
6 מערבבים מים וסוכר בסיר ומחממים ליצירת סירופ סוכר.
7 כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים עליה סירופ סוכר