חלאוות אל ג'בן – מתכון של חמודי אוקלה
השף קונדיטור מיקי שמו מארח את שף מסעדת מגדלנה, חמודי אוקלה, ומכין חלאוות אל ג'בן. עכשיו גם אתם יכולים!
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק הגבינה:
250 מ"ל מים
¼ 1 כוס סוכר
¼ 1 כוס סולת (250 גרם)
500 גרם גבינה ערבית (דומה לריקוטה מיובשת) או גבינת טוב טעם או גבינת כנען
1 כפית מי ורדים
לקרם ריקוטה:
500 גבינת ריקוטה
300 מ"ל שמנת מוקצפת
¼ כוס דבש (80 גרם)
אופן הכנה
1 למי סוכר: מבשלים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס
2 לבצק: טוחנים את הגבינה במיקסר עד לקבלת פירורים
3 מחממים בסיר את מי הסוכר ומי הוורדים. מוסיפים את הסולת ומבשלים תוך כדי ערבוב עד להזהבה
4 מוספים את הגבינה, מורידים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק דומה לבצק רבוך
5 מורדים מהאש ומקררים במקרר
6 לקרם ריקוטה: מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת רכה
7 מערבבים את הדבש עם הריקוטה עד לריכוך הגבינה
8 מקפלים את הריקוטה יחד עם השמנת המוקפצת עד לקבלת קרם חלק ומכניסים לתוך שק זילוף
9 להרכבה: חותכים את בצק הגבינה המצונן ל-4 חלקים. מרדדים בעדינות כל חלק על ניילון נצמד עד לעובי של כ-1/2 ס"מ. בעזרת גב הסכין מסמנים 4 ריבועים. מזליפים קרם ריקוטה בתחתית כל ריבוע ומגלגלים לצורת גליל בעדינות
10 להגשה: ניתן להוסיף אטריות קדאיף קלויות בתנור או מטוגנות לקישוט, פירורי פיסטוקים קלויים, או לקשט מעט בעזרת המילוי