הום פרייז בייתיים

מה יותר טעים מתפוחי אדמה קריספיים עם רוטב מדהים? מתכון מנצח להום פרייז כמו בדיינר שלא תוכלו להפסיק לאכול

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי

מתכון שהולך טוב עם בירה לאגר ?

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 תפוחי אדמה בינוניים או 2 גדולים
2 כפות שמן זית
15 גרם חמאה
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
1/2 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה מעושנת
מלח ופלפל
לרוטב:
כף שמן זית
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף מיונז
2 כפיות מיץ לימון
רבע כפית צ'ילי גרוס
אופן הכנה
1 חותכים קוביות תפוחי אדמה לגודל של כחצי סנטימטר
2 מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לסיר גדול ומכסים במים קרים עד כסנטימטר אחד מעל תפוחי האדמה. מוסיפים קורט מלח
3 כשהסיר לא מכוסה, מביאים את המים לרתיחה, ואז מבשלים עוד דקה או שתיים כדי להרתיח את תפוחי האדמה
4 בינתיים מחממים 1 כף שמן זית במחבת, על אש בינונית. כשהוא חם מוסיפים את הבצל, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהם רכים וריחניים, כ-5 דקות
5 נועצים את קצה סכין החיתוך לתוך כמה מקוביות תפוחי האדמה. הבשר צריך להרגיש מעט מוצק, אבל רך ונימוח יותר מאשר לפני הבישול. תפוחי האדמה לא צריכים להרגיש עיסתיים
6 כשהם מוכנים מסננים את תפוחי האדמה במסננת, מנערים את עודפי המים ומצננים כ-5 דקות
7 מחממים את יתרת שמן הזית והחמאה במחבת ברזל יצוק רחבה או במחבת גדולה על אש בינונית
8 כשהשמן חם מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים לציפוי בשמן
9 מבשלים את תפוחי האדמה, מבלי לערבב, במשך 8 עד 10 דקות, כך שהתחתית תהיה יפה ופריכה
10 בינתיים מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב
11 מוסיפים למחבת בצל מבושל, אבקת שום ופפריקה ומערבבים לאיחוד
12 מעבירים לקערת הרוטב ומערבבים כך שכל תפוחי האדמה יצופו ברוטב ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות