פלאפל ישראלי ביתי

אם הייתם יודעים כמה קל להכין פלאפל בבית, הייתן מכינות כל שבוע

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כ-30 פלאפלים
250 גרם חומוס יבש
1/2 בצל קטן
4 שיני שום קלופות
חופן גדול (1/2 כוס) של פטרוזיליה (עלים ללא גבעולים)
חופן גדול (1/2 כוס) של כוסברה (עלים ללא גבעולים)
1/2 פרוסת לחם ישנה
1 כפית מלח
1 כפית כמון
1/3 כפית פלפל שחור
2-4 כפות מים
1 כף שומשום
1 כפית סודה לשתייה
לטיגון 1.5 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
1 משרים את החומוס כ-12 שעות ומחליפים את המים מפעם לפעם
2 כעבור 12 שעות מסננים מהנוזלים
3 במעבד מזון שמים את הגרגרים המושרים וגם: בצל, שום, פטרוזיליה, כוסברה, לחם, מלח, כמון ופלפל שחור וטוחנים
4 מוסיפים 2-4 כפות מים לפי הצורך – עד שנוצרת עיסה שאפשר ליצור ממנה כדורים (תנסו!)
5 מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את השומשום, מערבבים ומצננים במקרר לשעה
6 מחממים שמן בסיר עמוק ומוציאים את התערובת מהמקרר
7 בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים. כשהשמן חם מטגנים את הקציצות עד שמשחמימות ומוציאים לצלחת עם נייר סופג
8 אוכלים מיד!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות