קובנה ביתית
מתכון להכנת קובנה בבית, הצטיידו בסיר ג'חנון – זה חובה

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 קילו קמח
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
3 כוסות מים
1 ביצה
1 כף שמרים
2 כפות חמאה גדושות או 3 כפות שמן
שמן או חמאה נוספים להברשה ופתיחה של הבצק
סיר קובנה/ ג'חנון
מעט קצח (רשות)
אופן הכנה
1 מערבבים את כל מרכיבי הבצק בערך 10 דקות לישה
2 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומכסים בשקית ניילון
3 מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח
4 קורצים מהבצק 5-6 עיגולים בגודל אגרוף ומניחים למנוחה נוספת של 15 דקות
5 משמנים משטח עבודה בחמאה או שמן ופותחים על גביו את כדורי הבצק
6 מברישים גם את הבצק שפתחנו בחמאה או שמן
7 מגלגלים כל אחד לגליל וחותכים למספר חתיכות. ממלאים שכבה ראשונה בחתיכות הבצק המשומנות מעליהם שכבה נוספת עד כשליש מגובה הסיר
8 מפזרים קצח מעל בצורה חופשית, מכסים ומתפיחים כשעה נוספת
9 בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות וכשהתנור חם והבצק סיים לתפוח, מכניסים את הקובנה לאפייה של 20 דקות מכוסה במכסה של הסיר