פרעצל ביתי קל להכנה של רונית טברון

כבר לא צריך לקנות במאפיה! מתכון פשוט, קל וטעים לפרעצל ביתי של רונית טברון. מומלץ להגיש לצד חמאה או חרדל.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ורבע כוסות מים פושרים
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
30 גרם חמאה מומסת
4 כוסות קמח לבן
1 כף מחוקה של מלח
אמבט מים:
6 כוסות מים
כף מלח גס
3 כפות גודושת של סודה לשתיה
חלמון ביצה מהול בכף מים
מלח גס לזירה על הלחמניות
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר לערבב את השמרים הסוכר והמים לתערובת אחידה, להמתין כ 10 דקות עד לתסיסה
2 להוסיף את החמאה המומסת
3 להוסיף את הקמח והמלח
4 עם וו לישה ללוש במיקסר כ 10 דקות
5 לכסות את הקערה במגבת
6 לתת לבצק לנוח בקערה משומנת מכוסה כ 20 דקות
7 לחלק את הבצק ל 10 חתיכות שוות
8 לעצב לכדורים. לרדד לרצועות באורך 50 ס״מ
9 לעצב לצורת פרעצלים כפי שמודגם בסרטון
10 לחמם תנור ל 220 מעלות
11 להרתיח בסיר מים, לאחר רתיחה להוסיף לאט את הסודה לשתיה והמלח
12 . לטבול את הפרעצל אחד אחד ל כ 10 שניות להפוך בזהירות לצד השני לעוד 5 שניות
13 להוציא מהמים, להפטר מעודף נוזלים ובחזרה לנייר האפיה, למרוח בחלמון ביצה
14 לזרות מעל מעט מלח אטלנטי
15 לאפות כ 20 דקות או עד שהפרעצל מקבלים גוון שחום, להוציא מהתנור
16 ⁠להגיש עם חמאה או חרדל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      פרצל

       חסרים זמני התפחה!
      למה למרוח בביצה אם מבשלים את הפרצל?
      למה להוסיף מלח אם מוסיפים סודה לשתיה , זה יהיה מלוח ,רצוי

       חסרים זמני התפחה! למה למרוח בביצה אם מבשלים את הפרצל? למה להוסיף מלח אם מוסיפים סודה לשתיה , זה יהיה מלוח ,רצוי
      wiledson says:

    אולי יעניין אותך גם