עוגת דבש בחושה – להכנה בקלות של אפרת סיאצ'י
לפעמים לא צריך להתחכם יותר מידי ואפשר להכין את העוגת דבש הרגילה והטעימה שכולם אוהבים בחג – כמה דקות של הכנה ויש לכם עוגה עסיסית ומתוקה

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
עוגת דבש
3 ביצים
1/2 כוס (100 ג’) סוכר
3/4 כוס (150 ג’) שמן קנולה
1 כוס (240 מ”ל) דבש
1 כוס (240 מ”ל) תה חזק חמים, לא רותח (שימו שקית תה בכוס מים רותחים במשך 2-3 דקות והוציאו)
2.5 כוסות (350 ג’) קמח תופח (אפשר לערבב 2.5 כוסות קמח רגיל + 2.5 כפיות אבקת אפיה)
1 כפית (5 ג’) מלאה אבקת קינמון
1 כף (4 ג’) אבקת נס קפה (אפשר לוותר)
סירופ לעוגה: 2 כפות (40 ג’) דבש + 5 כפות (50 מ”ל) מים רותחים
לקישוט: אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
אופן הכנה
עוגת דבש
1 -מחממים תנור ל- 170 מעלות (בתנורים חזקים- מחממים ל 160 מעלות) ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית שקעים/מאפינס.
2 -מערבבים את החומרים (במיקסר או ידנית בעזרת כף) לפי הסדר הבא: ביצים, סוכר, שמן, דבש, תה, קמח תופח, אבקת קינמון, נס קפה (לאחר הוספת הקמח יש לערבב קלות. ערבוב ממושך עלול לפגוע באווריריות העוגה).
3 -יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומפזרים מעל אגוזי מלך.
4 -אם מכינים בתבנית מאפינס- אופים במשך 15-20 דקות.
5 -אם מכינים בתבניות אינגליש קייק- אופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (חשוב להוציא את העוגה בזמן מהתנור שלא תתייבש).
6 -מערבבים 2 כפות דבש עם 5 כפות מים רותחים ויוצקים בעזרת כף את הסירופ מעל העוגה בצורה שווה, בעודה חמה.
7 לאחר שהעוגה מוכנה מומלץ לצנן אותה בחוץ במשך כ-5 דקות ולאחר מכן לעטוף אותה בניילון נצמד (האדים שמצטברים גורמים לה להיות עסיסית ורכה).
אחלה של עוגה!!!!!!!!!!!! יצא לי טעים ברמות!! תודה, אפרת!
אחלה של עוגה!!!!!!!!!!!! יצא לי טעים ברמות!! תודה, אפרת!
תהילה בללו says: