קדירת ירקות שורש וחומוס של פותנה ג’אבר – תבשיל צמחוני
אפשר גם צמחוני: ירקות שורש , חומוס עם אורז בצד – הקדירה המושלמת בלי בשר , לצמחונים או לא רק
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
קדירת ירקות
3 בצלים
2 כרישה – רק החלק בלבן
2 גבעולי סלרי
3 תפוחי אדמה
2 בטטה
10 שזיפים מיובשים
10 משמשים יבשים
3 כפות שמן אבוקדו
מעט פלפל
מעט מלח
מעט קינמון
4 עלי דפנה
1 כוס חומוסים מבושלים
2 כוסות מים לכיסוי התבשיל
8 שיני שום שלמות
חופן כוסברה קצוצה
אופן הכנה
אופן הכנה
1 חותכים את הסלרי לרצועות, את תפוחי האדמה לקוביות, הבצל והכרישה לרבעים ואת הבטטות בחיתוך גס.
2 מחממים שמן במחבת.
3 מטגנים מעט את הבצל והכרישה.
4 מוסיפים את שיני השום שלמות, הסלרי, תפוחי האדמה, הבטטה, השזיפים והמשמשים.
5 מוסיפים 2 כוסות מים, מתבלים ומביאים לרתיחה.
6 מוסיפים את החומוס ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
7 מגישים על אורז לבן עם כוסברה קצוצה, ומפזרים מעט כמון מלמעלה.
