מתכון לג'חנון ביתי של מור אליאסי – ג'חנון רך וטעים כמו בבית
לא צריך לקנות כשאפשר להכין לבד בבית! מתכון קל להכנה לג'חנון ביתי של מור אליאסי. ג'חנון עבודת יד, חם, רך וטעים. רק תוסיפו ביצה קשה, רסק עגבניות וחריף בצד.

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 שעות.
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
קילו וחצי קמח לבן
1.5 שקית אבקת אפייה
½ כוס סילאן 
½ כוס סוכר
1.5 כף מלח 
3-3½ כוסות מים
250 גרם מחמאה/חמאה 
אופן הכנה
1 אני אוהבת להכין את הבצק כבר ביום חמישי, לתת לו לנוח במקרר ורק ביום שישי להכניס לתנור.
2 אמנם זה לא בצק שמרים אלא בצק שמכיל קמח ואבקת אפייה, אבל הוא יוצא משמעותית יותר רך אחרי מנוחה.
3 במיקסר עם וו לישה – קמח, אבקת אפייה, סוכר, סילאן, מלח ומים בהדרגה (מתחילים ב-2.5 כוסות מים). את השאר מוסיפים לפי צורך שהבצק סופג.
4 לשים יחד במשך 8 דקות עם שמתקבל בצק אחד ורך.
5 מכסים במגבת ומניחים בצד לחצי שעה.
6 מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים ומניחים על מגש עם שמן. מורחים בעדינות על הבצק בשמן גם בחלקו העליון, מכסים במגבת ומניחים שוב למנוחה של שעתיים. משמנים את השיש במעט שמן, לוקחים כדור אחד מהמגש, מניחים על השיש המשומן ומועכים בעזרת הידיים את הכדור למלבן. ממשיכים לפתוח בעזרת מערוך עד שהבצק דק ושקוף. שופכים כף מהמחמאה המומסת על הבצק ומורחים לכל אורכו. מקפלים את השליש הימני לאמצע ואת השמאלי מעליו לקבלת מלבן צר וארוך.
7 עכשיו לגלגול שהוא החלק הכי חשוב – לוקחים את הקצה התחתון של המלבן, מותחים אותו כלפי מטה ומגלגלים מעלה בגלגול הדוק, שוב מותחים ומגלגלים.
8 הבצק אלסטי והמתיחה אמורה להיות פשוטה וקלה.
9 המתיחה לפני כל גלגול חשובה מאוד מכיוון שכך מקבלים הרבה שכבות דקות בג’חנון.
10 בסיר ג’חנון נניח בתחתית נייר אפייה ועליו נסדר את הג’חנונים שגילגלנו.
11 כשמסיימים לגלגל את כל הכדורים ולהניח אותם נמרח עליהם את יתרת המחמאה שנותרה בקערית.
12 נניח מעל נייר אפייה ונכסה במכסה.
13 נניח במקרר למנוחה של לילה או אפילו 24 שעות (אפשר רק שעה אם אין זמן).
14 אם רוצים להוסיף ביצים – מבשלים אותן במים רותחים 10 דקות ושומרים בצד.
15 מכניסים את הג’חנון לתנור על 100 מעלות ל18-20 שעות (למי שרוצה להוסיף ביצים – 5-6 שעות מתחילת האפייה ולאחר שהג׳חנון התייצב שמים את הביצים שבושלו על נייר האפייה וסוגרים שוב את המכסה).
16 מתקבל ג’חנון רך ונמס בפה עם שכבות יפות ואחידות.
17 מגישים את הג’חנון על צלחת יפה עם עגבניות מרוסקות, סחוג, חומוס, ביצים ושאר מטעמים.
תודה על המתכון. נראה מפורט ומושלם.
אילנה says: