מרק ארטישוק ירושלמי
מרק טעים קרמי ומפנק עם ארטישוק, תפוחי אדמה ושמנת.

מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לפרוסות
2 בצלים חתוכים דק
1 כרישה פרוסה (החלק הלבן)
2 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות
3 שיני שום
כף שמן זית
200 מ"ל שמנת לבישול 15% שומן
קורט אגוז מוסקט
1/4 כפית פלפל לבן
2 כפיות מלח
3 עלים של טימין
1 ליטר מים
אופן הכנה
1 מחממים בסיר את השמן. מטגנים את הבצל, כרישה ושום עד להזהבה.
2 מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, תפו"א ועלי הטימין. מוסיפים ליטר מים ומביאים לרתיחה.
3 מבשלים על אש גבוהה עד שהתפו"א והארטישוק מתרככים.
4 לאחר שהתבשלו, מוסיפים למרק את השמנת לבישול ומביאים לרתיחה.
5 טוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
6 מתבלים עם מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט.
מומלץ לקרוא גם:
מרק כרובית בריא, טבעוני וקל להכנה
מרק אפונה קרמי, סמיך, עשיר וקל להכנה
מרק כרישה הקסום – הדיאטה של אמילי בפריז