הגירסא הבריאה: צ’יפס קייל
הכוכב העולה בשמי האוכל הבריא במתכון קצרצר וקל מתוך “ביה”ס לבישול של מרתה סטיוארט”
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 – 2 צרורות גדולים של קייל שטוף ויבש
2 כפות שמן זית
1/4 כוס שומשום
1 כף מיץ לימון
2 כפיות מלח גס
אופן הכנה
1 מסירים את הגבעולים מהקייל
2 שוטפים את הקייל היט בוקורעים לחתיכות
3 מוסיפים לקרעי הקייל שמן זית ומיץ לימון
4 מפזרים מעל את השומשום
5 מתבלים במלח גס
6 מערבבים היטב עד לציפוי ומעבירים לתבנית
7 אופים בתנור על 90 מעלות למשך כחצי שעה
8 הופכים את הקייל ואופים עוד כ – 20 דקות עד שהקייל יבש ופריך
9 מוציאים ומניחים להתקרר מעט לפני ההגשה
