עוגת גבינה כשרה לפסח של לין טלקר

מתכון לעוגת גבינה כשרה לפסח של לין טלקר, קלה להכנה בזכות מיקסר קנווד שף, המיקסר ששוקל, מתפיח ואפילו מאדה את הבצק. שדרגו את המטבח שלכם.ן עם מיקסר שף של קנווד

צילום: לין טלקר
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה + קירור של לילה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

*תבנית בגודל 24*24
4 ביצים (L)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
500 גרם גבינה לבנה
265 גרם שמנת חמוצה
55 גרם אינסטנט פודינג וניל (1/3 כוס פחות כפית)
65 גרם קורנפלור (1/2 כוס)
לציפוי:
200 גרם שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-210 מעלות סטטי.
בתחתית התנור מניחים תבנית עם מים רותחים (בן מארי).
2 משמנים היטב! את תבנית העוגה עם ספרי שמן / חמאה ומניחים בצד.
3 מפרידים חלמונים וחלבונים.
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים את החלבונים, מתחילים להקציף על מהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר. מקציפים עד לקבלת קציפה יציבה אבל לא קשה!
בקערה נפרדת שמים גבינה לבנה,שמנת חמוצה וחלמונים ומערבבים.
4 מוסיפים פודינג וניל וקורנפלור ומקציפים על מהירות נמוכה – בינונית עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
איחוד המסות – מעבירים מעט מקציפת החלבונים לתערובת הגבינות ומקפלים בעדינות.
5 עושים את איחוד המסות ב-2 פעימות.
6 
מעבירים לתבנית , מיישרים מעט ומכניסים לאפייה של 20-30 דק / עד שהחלק העליון משחים מעט.
לאחר מכן מורידים ל150 מעלות ואופים כשעה ו20 דק.
7 
במהלך האפייה – יש לפתוח את התנור כל 15 דק להוצאת האדים. (ראו הערות!).
בסיום האפייה – מוציאים את העוגה מהתנור,נותנים לה להתקרר בחוץ ומכניסים למקרר לקירור של לילה!
ביום למחרת מכינים את הציפוי – מערבבים את השמנת חמוצה והאבקת סוכר ביחד , שמים מעל העוגה את הציפוי ופורסים.
הערות וטיפים של לין:
1 הערות:
-ממליצה מראש לשים טיימר בפלאפון , וכשמגיע הרגע שאתם צריכים לפתוח את דלת התנור להוצאת האדים – תעצרו את הטיימר. וכשאתם סוגרים את דלת התנור – תפעילו שוב מהזמן שעצרתם זאת על מנת שהעוגה תקבל את הזמן אפייה המדוייק לה.
-שימו לב שלעיתים זמני האפייה משתנים בין תנור לתנור. יכול להיות שתצטרכו יותר / פחות זמן אפייה.
כמה שהיא יפה ככה היא טעימה. צילום: לין טלקר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם